Turnsteres middenbouw, niveau 4. Foto: PR Penta
Turnsteres middenbouw, niveau 4. Foto: PR Penta

Laatste wedstrijd middenbouw niveau 4 turnsters

Sport

WINTERSWIJK-  De middenbouw niveau 4 turnsters hebben op zaterdag 21 mei hun individuele wedstrijd geturnd in Didam. Over twee wedstrijdrondes verspreid mochten maar liefst 8 turnsters van dit niveau hun beste beentje voorzetten. 

Fien Kobes turnde haar beste wedstrijd van dit seizoen. Op zowel balk als vloer turnde ze ontzettend strak, daarnaast liet ze op sprong nog even zien dat ze ook over springbenen beschikt. Guusje Buitink behaalde heel knap de hoogste score op brug. Deze twee jonge turnsters eindigden in een sterk deelnemersveld met meiden die één of twee jaar ouders zijn op een fantastische 5e en 8e plek. Fenna Hesselink kon haar balkoefening met een grote glimlach afsluiten, Sophie Pierik turnde een mooie overslag halve draai op sprong en Isa ten Dolle toonde haar vloeroefening vol overtuiging aan de jury, deze meiden eindigden vandaag als 9e, 12e en 14e.

In de volgende ronde was het de beurt aan hun trainingsmaatjes Salina Grevers, Elize Willink en Fleur Nijman. Salina behaalde in dit deelnemersveld de hoogste score op sprong en liet ook weer zien hoe steady ze kan turnen op balk. Elize begon met wat pech op balk, maar maakte dit meer dan goed op de overige toestellen. Ze turnde voor het eerste een kip op brug en ook op sprong en vloer ging ze als een speer. Salina en Elize vonden zichzelf na vier toestellen terug op een 7e en 9e plek. Fleur Nijman heeft op wedstrijddagen vaak wat ruzie met de balk, maar zaterdag ging dat foutloos. Ook op sprong en brug liet ze zien wat ze waard was. Naast de kip op brug ging ze ook op vloer voor een nieuwe serie met haar overslag salto. Helaas ging dit niet helemaal naar wens en bracht dit haar naar een vierde plek net naast het podium.

Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen voor deze meiden. Op 11/12 juni turnen de dames de Penta Kampioenschappen en daarna kunnen ze zich opmaken voor een nieuw seizoen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant