Ruud Storck (links), Sennah Storck, Ralph Poelhuis en Marije Kettelarij voor het terras De Burgemeester. Foto: Han van de Laar
Ruud Storck (links), Sennah Storck, Ralph Poelhuis en Marije Kettelarij voor het terras De Burgemeester. Foto: Han van de Laar

Roparun doet het hart van Winterswijk aan

Sport

‘Meet and greet in het Vrijheidspark’

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK - Het is bijzonder dat de jaarlijkse Roparun deze keer ook Winterswijk aan doet. Sinds jaar en dag is het een loop van 540 kilometer met als doel geld in te zamelen. De editie 2022 start vanaf de vliegbasis Twente. Zo’n 300 teams, waaronder 100% Running Winterswijk (team 237), halen zoveel mogelijk geld op voor initiatieven die kanker draaglijker maken. De opbrengst gaat naar de landelijke organisatie. Lokale initiateven kunnen een verzoek voor projecten indienen. Zo ontvangen het SKB afdeling Oncologie, Hof van Kairos, Inloophuis Oriolos en Hospicegroep De Lelie jaarlijks een bijdrage voor door hen ingediende projecten. Sponsors en donoren kunnen zich nog melden via de site. De loop start op zaterdag 4 juni en eindigt op maandag tweede pinksterdag op de Coolsingel in Rotterdam.

Warm en muzikaal onthaal
Ruud Storck, voorzitter van 100%Running Winterswijk: “Toen we hoorden dat de route door de Achterhoek zou komen te lopen, waren we er als de kippen bij. We dienden een verzoek in bij het landelijk bestuur om bij Zwillbrock een knik te maken en zo via Meddo Winterswijk aan te doen. Dat is gelukt en zijn daar enorm trots op.” Sennah Storck verzorgt de sociale media en zorgt er onder andere voor dat men via Facebook en de site op de hoogte blijft. “De lopers en fietsers starten op zaterdagochtend. Team 237 om 11.15 uur. Zo tegen 14.30 uur komen de eerste lopers bij Spiekerman in Meddo aan. Daar wacht hen een warm en muzikaal onthaal. Het Winterswijkse team komt daar tegen kwart over drie aan. De tocht gaat dan door naar het SKB. Alle lopers gaan daar via de hoofdingang naar binnen en lopen door het SKB en via de achteruitgang weer naar buiten de Morgenzonweg op, richting centrum.”

Hart onder de riem
Marije Kettelarij en Ralph Poelhuis, eigenaars van Bon Appetit en terras De Burgemeester verzorgen die zaterdag en zondag de catering in het Vrijheidspark. Ralph: “Er is ontzettend veel te doen dat weekend in het park. De lopers van de teams komen aan via de Burgemeester Bosmastraat en lopen over de trappen van het oude Raadhuis. In het Vrijheidspark is ook een ‘meet and greet’ plek ingericht. Daar kunnen familie en bekenden de lopers, fietsers en begeleiders even een extra hart onder de riem steken. Toeschouwers hoeven zich niet te vervelen. Er is muziek, een springkussen voor de jeugd en een pannenkoeken carrousel. Tevens staat er een snack- en drankwagen en het terras en de kiosk zijn open. Dus vermaak genoeg!”

Generale repetitie
Marije: “Heel erg leuk is het muzikaal programma dat muziekvereniging Excelsior samen met diverse solisten op eerste pinksterdag ten gehore brengt. Het gaat daarbij om een non-stop show in het Vrijheidspark en duurt tot ongeveer middernacht. Een dag eerder, op zaterdag vindt vanaf 18. 00 uur, een generale repetitie plaats, waarbij het gehele programma aan bod komt .” Danny Oonk, voorzitter van Excelsior: “Het publiek kan zowel op zaterdag als zondag genieten. Het is tegelijkertijd een steuntje in de rug voor de lopers. En het Vrijheidspark wordt zo optimaal benut.”

Voor meer informatie en donaties: Facebook 100% Running Winterswijk of de website 100procentwinterswijk.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant