Bovenste rij, vlnr Frits Lindenhovius, René Vielvoije en voorzitter Marga Hissink. Onderste rij vlnr Natallia Lysina, Miriam Stoverinck en Ton Toebes. Foto: PR De Robber
Bovenste rij, vlnr Frits Lindenhovius, René Vielvoije en voorzitter Marga Hissink. Onderste rij vlnr Natallia Lysina, Miriam Stoverinck en Ton Toebes. Foto: PR De Robber

Nieuwe Meesters bij de Robber

Sport

WINTERSWIJK - Dinsdagavond 10 mei werden aan het begin van de wekelijkse competitieavond van bridgeclub de Robber enkele leden naar voren geroepen. De leden kregen een Meester-titel met bijbehorende certificaat uitgereikt door de voorzitter Marga Hissink.

Bij het bridgen in competitieverband wordt door de Nederlandse Bridgebond een systeem van meesterpunten gehanteerd. Afhankelijk van de uitslag kan een lid wekelijks meesterpunten ontvangen. Bij het bereiken van een bepaald aantal meesterpunten worden door de bond zogenaamde meestertitels verstrekt. Deze titels zijn er op club-, op districts- en op landelijk niveau.

Allereerst ontvingen Miriam Stoverinck en Ton Toebes het certificaat voor de titel Clubmeester (500 punten). Natallia Lysina en René Vielvoije werden beiden Districtsmeester na het behalen van een totaal van 2000 punten. Tot slot ontvingen Gabi Siegmann en Frits Lindenhovius het certificaat voor Kandidaat Bondsmeester (10.000) punten. Hierdoor scharen zij zich onder een groepje van vier leden van de Robber met deze titel en zijn ze nu in de aanloop naar de titel Bondsmeester (15.000 punten).

Het competitieseizoen loopt ten einde, op 31 mei wordt de Slotdrive gespeeld. Hierna worden de kampioenen van het afgelopen seizoen bekend gemaakt. In de zomerperiode (juni t/m augustus) wordt Zomerbridge gespeeld, waaraan ook niet-leden kunnen meedoen. Hiervoor hoeven spelers zich niet van te voren op te geven. Inloop is op dinsdagavond mogelijk tot 19.15. Meer informatie is te vinden op de website van de Robber. Op de dinsdagmiddag is nog plaats voor beginnende bridgespelers. Wie mee wil doen kan mailen naar: wedstrijdleider@derobber.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk