Aniek van Koot pakt samen met Diede de Groot de titel in het dubbelspel in Melbourne. Foto: eigen foto
Aniek van Koot pakt samen met Diede de Groot de titel in het dubbelspel in Melbourne. Foto: eigen foto

Twintigste grand slam-titel Aniek van Koot in het dubbelspel

Sport

DINXPERLO - Rolstoeltennisser Aniek van Koot en Diede de Groot hebben woensdag 26 januari de finale van de Australian Open gewonnen in het dubbelspel. De Dinxperlose en De Groot versloegen het duo Kamiji en Shuker met 7-5, 3-6 en 10-2. Het is de twintigste grand slam in het dubbelspel voor Van Koot. De titel in het enkelspel moest Van Koot een dag later overlaten aan De Groot.

Op haar blog schrijft Van Koot: “Diede en ik mochten onze dubbelfinale spelen tegen Kamiji en Shuker. Een lastig duo met verschillende speelstijlen. Wat het niet makkelijk maakt hier en daar. Met een paar goede punten en een paar nodige fouten soms kwamen we terecht in de derde set. Een super tiebreak. Maar gelukkig werd die al snel in ons voordeel beslist.” De Dinxperlose kan haar geluk niet op: “Zo blij!! En wat is het super cool om voor de 20e keer een grand slam-titel te mogen winnen in het dubbelspel. Dit moment pakken ze mij nooit meer af!” 

Enkelspel
Vandaag (donderdag 27 januari) maakten Aniek van Koot en Diede de Groot onderling uit wie de finale van het enkelspel op haar naam mocht schrijven. In Melbourne werd het 6-1, 6-1 in het voordeel van De Groot.


Aniek van Koot pakt zilver in het enkelspel op Australian Open in Melbourne. Foto: eigen foto - undefined

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk