Afbeelding

Formatie in volgende fase

Politiek

WINTERSWIJK - De fracties van Voor Winterswijk, CDA en PvdA hebben de afgelopen weken de tijd genomen om zoveel mogelijk input op te halen bij de Winterswijkse gemeenschap, de overige politieke partijen en de gemeentelijke organisatie. De komende periode staat in het teken van het schrijven van het coalitieprogramma, waarbij het streven is om in de tweede helft van juni het programma te kunnen aanbieden aan de gemeenteraad. 

“Negenentwintig maatschappelijke organisaties en andere betrokken Winterswijkers hebben gebruik gemaakt van de twee pitch avonden die de formerende partijen hebben georganiseerd. Erg mooi om te zien dat de uitgestoken hand van de beoogde coalitie door zovelen is aangenomen”, aldus formateur Frank Roerdinkholder. “Ook hebben drie van de vier overige raadsfracties gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met VW, CDA en PvdA in gesprek te gaan en hun prioriteiten mee te geven. Dit maakt het mogelijk om bij veel onderwerpen in te zetten op een breder draagvlak in de gemeenteraad.”

Tevens hebben de formerende partijen zich gedurende twee dagen laten bijpraten door de gemeentelijke organisatie.  Alle inbreng zal worden meegewogen tijdens de uitwerking van het coalitieprogramma in de komende weken. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk