Afbeelding

GroenLinks doet in Winterswijk niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen

Politiek

WINTERSWIJK - GroenLinks neemt in Winterswijk niet deel aan de verkiezingen voor de gemeenteraad van 16 maart. Dat laat Rick Hulshof weten namens het afdelingsbestuur Oost-Achterhoek.

In een persbericht liet de partij weten:
“Binnen onze GroenLinks afdeling Oost-Achterhoek (de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk) hebben we ons hier intensief op voorbereid. Een gezamenlijke programmacommissie heeft een mooi verkiezingsprogramma geschreven, een kandidatencommissie heeft met vele kandidaten voor de verkiezingslijsten gesproken.

In Winterswijk bleek het samenstellen van een goede lijst echter niet eenvoudig. Peter Voogt en Paul Puntman, de huidige GL-raadsleden, hadden bijtijds aangegeven niet meer voor een nieuwe raadsperiode beschikbaar te zijn, omdat het zwaar werk is en hun leeftijd vordert. Geïnteresseerde kandidaten voor de lijst dienden zich weliswaar aan, maar voor de bovenste verkiesbare plaatsten lukte het slechts moeizaam om geschikte kandidaten bereid te vinden. Toen enkele van hen om privé redenen op het laatste moment van hun kandidatuur moesten afzien, restte ons niets anders dan de afweging: “we doen het goed of we doen het niet”. En het is helaas “niet” geworden.

GroenLinks zal dus in maart dit jaar helaas niet meedoen aan de verkiezingen voor de gemeenteraad in Winterswijk. Voor fractie en bestuur extra teleurstellend, omdat GroenLinks de afgelopen periode sterk in het gemeentebestuur vertegenwoordigd was met twee raadsleden en een wethouder.

Maar we blijven niet in teleurstelling hangen. Na de verkiezingen gaan we in Winterswijk een actieve werkgroep opzetten. Deze werkgroep kan zich net als Oost Gelre (daar doen we voor de eerste keer mee) breed oriënteren op wat in de gemeente(politiek) speelt, kan geleidelijk aan een breder netwerk vormen, zichzelf (laten) scholen in gemeentelijke politieke taken en zich uiteindelijk voorbereiden op de verkiezingen over vier jaar.

Want dat is voor ons zeker, over vier jaar doet GroenLinks in Winterswijk gewoon weer mee aan de raadsverkiezingen!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk