Foto: PR
Foto: PR

Praktisch en esthetisch: passpiegel op maat

Partnerbijdrage

Wil je je interieur van een mooie upgrade voorzien, maar wil je tegelijkertijd ook dat het ook praktisch en functioneel is? Dan is een spiegel ophangen een goed idee. Een spiegel is namelijk niet alleen handig om jezelf in te bekijken, maar zorgt er ook voor dat de ruimte optisch groter lijkt. Je kunt heel makkelijk een spiegel op maat bestellen, zodat je zeker weet dat het bij jouw interieursmaak past. 

Passpiegel op maat
Er zijn veel verschillende soorten spiegels verkrijgbaar. Zoek je een spiegel waar je jezelf goed in kunt bekijken, dan is een passpiegel een goede keuze. Deze is namelijk lekker groot, dus je kunt jezelf van top tot teen goed zien. Daarnaast kan een grote spiegel ook het licht goed weerkaatsen, waardoor je (slaap)kamer of hal veel groter lijkt. Aangezien iedere kamer en hal weer anders is, is het slim als je je passpiegel op maat laat maken. Zo weet je zeker dat de spiegel perfect zal passen in de ruimte. 

Met of zonder geslepen randen
Meestal worden passpiegels standaard onafgewerkt geleverd. De spiegel wordt dan alleen op de juiste maat gesneden en verzonden, dus er zitten wel nog scherpe randjes aan. Een ongeslepen spiegel zijn ideaal om in een frame of lijst te doen. Wil je de spiegel zonder frame of lijst ophangen? Dan kun je er ook voor kiezen om de randen te laten slijpen. Dit wordt ook wel plat poly geslepen randen genoemd. Alle randen worden dan netjes glad gemaakt, zodat je de spiegel meteen in z’n geheel kunt ophangen.

Veiligheidsglas in je spiegel
Een spiegel is gemaakt van glas en dit kan altijd breken. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je per ongeluk tegen de passpiegel stoot, bijvoorbeeld als je struikelt of tijdens het passen van kleding vast komt te zitten in een broekspijp. Glasscherven kunnen ernstige verwondingen veroorzaken. Veiligheid is daarom erg belangrijk. Als je de spiegel in een openbare ruimte plaatst, wordt geadviseerd om te kiezen voor een veiligheidsspiegel. Deze spiegel is voorzien van een achterfolie die ervoor zorgt dat bij breuk de glasscherven aan de folie blijven kleven en niet op de grond vallen. Hierdoor is de kans op ernstige snijwonden zeer klein.

Hoe hang je passpiegels op?
Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden als je de spiegel aan de wand wilt hangen. Voor een stevige bevestiging van spiegels is er speciale spiegellijm ontwikkeld. Deze lijm heeft belangrijke eigenschappen, zoals het niet beschadigen of aantasten van de zilveren laag op de spiegel en een zeer sterke kleefkracht. Voor het beste resultaat combineer je de spiegellijm met dubbelzijdige spiegeltape, zodat de spiegel letterlijk muurvast zit. Spiegeltape is vochtbestendig en bestand tegen hogere temperaturen, maar let wel op dat het vooral bedoeld is voor het bevestigen van kleinere spiegels.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Spiegelexpert. Het is niet gemaakt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant