Afbeelding
Laptop

4 manieren om uw vacature te onderscheiden van de massa

Partnerbijdrage

Combineer aloude goede praktijken met de huidige technologie om het beste talent aan te trekken, SNELLER dan de concurrentie.In een harde, concurrerende markt moeten bijvoorbeeld ASML vacatures worden gezien als een kans om uw werkgeversmerk te onderscheiden. Deze vacatures zijn de eerste interactie die kandidaten met uw organisatie hebben, dus zorg ervoor dat u opvalt door deze eenvoudige tips te volgen.

1. Upload een videoboodschap van de hiring manager
Video’s worden steeds vaker gebruikt bij werving en het is gemakkelijk te zien waarom. Ze bieden transparantie en authenticiteit aan de kandidaat, zijn dynamisch en hebben een groot bereik. Korte, duidelijke video’s met uw hiring manager die een vacature promoten, hebben veel meer kans om gedeeld te worden dan een gewone tekst vacature. Video biedt een zeer goedkope en impactvolle mogelijkheid om het bereik van uw vacature te vergroten. U kunt uw wervings video’s uploaden naar het YouTube-kanaal van het bedrijf en andere sociale-mediaprofielen, maar u kunt ze ook insluiten op uw carrièresite.

2. Zorg dat de functietitel klopt
De functieomschrijving is bedoeld om gekwalificeerde kandidaten aan te trekken en is de eerste poging om met hen in contact te komen. Met miljoenen online vacatures kan een goede functieomschrijving uw organisatie helpen zich te onderscheiden van de rest en het juiste talent aan te trekken. Een goede functietitel bevat doorgaans een algemene term, het ervaringsniveau en eventuele speciale vereisten. De algemene term zorgt ervoor dat uw functietitel optimaal naar voren komt in een algemene zoekopdracht naar vacatures van dezelfde aard. 65% van de werkzoekenden zegt niet naar een baan te solliciteren als ze de titel niet begrijpen. Vermijd daarom intern lingo en niet-traditionele functietitels, die de werkzoekende in verwarring kunnen brengen. Schrijf eenvoudige zinnen, gebruik opsommingstekens en maak onderscheid tussen een vereiste en een voorkeur.

3. Maak uw advertentie beschikbaar op alle relevante kanalen
Elke goede wervingsstrategie moet minstens 2 of 3 sourcing kanalen omvatten om ervoor te zorgen dat het bereik groot genoeg is om het best mogelijke talent aan te trekken. Ja, waar u naar kandidaten zoekt, hangt af van de functie die u probeert in te vullen, maar toch is het verstandig om niet al uw eieren in één mandje te stoppen. Het gebruik van meerdere wervingskanalen is een must, waarbij elk kanaal een unieke waarde heeft voor werkgevers.
Sociale media is steeds meer een van de go-to kanalen geworden voor het plaatsen van vacatures, vooral bij volumewerking. Het is de plaats waar kandidaten leven, zich uiten en in contact komen met andere mensen. Via sociale media kunnen werkgevers hun merkwaarden en bedrijfscultuur onder de aandacht brengen. Dit maakt het makkelijker voor kandidaten om vertrouwen op te bouwen met uw organisatie en trekt talent aan dat de visie van uw bedrijf deelt.

4. Wat maakt uw bedrijf uniek?
Werkzoekenden willen weten waar ze voor tekenen als ze op uw vacature solliciteren van een headhunter. Door een overzicht van uw bedrijf te geven, bouwt u vertrouwen op en schept u duidelijke verwachtingen voor de functie. Focus op hoe de werknemer zal profiteren van de rol en het deel uitmaken van het bedrijf.
Aangezien kandidaten deze vacatures steeds vaker op hun telefoon lezen, moet u een evenwicht vinden tussen het verstrekken van voldoende details en tegelijkertijd uw beschrijving beknopt houden. Volgens bronnen als Indeed kunt u uw kans op 30% meer sollicitaties vergroten door de functieomschrijving tussen de 500 en 2.000 tekens te houden.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Top of Mind. Het is niet gemaakt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk