Afbeelding

Snel zakelijk krediet aanvragen doe je zo

Partnerbijdrage

Als ondernemer is het handig als je kunt investeren op momenten dat het nodig is. Zakelijk krediet kan je hier een handje bij helpen. Bij deze vorm van zakelijk lenen wordt het geld klaargezet op een speciale rekening. Heb je geld nodig? Dan neem je het gewoon op van deze rekening. Hierdoor ben je niet langer afhankelijk van klanten die hun facturen niet of te laat betalen. Als dit je wat lijkt, wil je vast weten hoe makkelijk en snel zakelijk krediet aanvragen in zijn werk gaat. In deze tekst vertellen wij je hoe het aanvraagproces eruit ziet en wat je allemaal nodig hebt.

Waar zakelijke krediet aanvragen?
Het verbaast je vast niet dat je zakelijk krediet aanvraagt bij een geldverstrekker. Heb je deze financiering nog niet eerder aangevraagd? Dan denk je misschien dat je bij een vestiging van een geldverstrekker langs moet gaan. Wanneer je meer dan 250.000 euro wilt lenen, is dit inderdaad het geval. Je moet dan namelijk een afspraak voor een adviesgesprek maken. Wie minder dan 250.000 euro wil lenen, hoeft de deur niet uit. Bij veel geldverstrekkers kun je dan namelijk online zakelijk krediet aanvragen. Het grote voordeel van online aanvragen is dat je binnen vijftien minuten weet of je in aanmerking komt voor zakelijk krediet en tegen welke rente en voorwaarden.

Hoe werkt het aanvraagproces?
Of je nou meer of minder dan 250.000 euro wilt lenen, het aanvraagproces start altijd op de website van een geldverstrekker. Wie minder dan 250.000 euro nodig heeft, kan online een aanvraag indienen. Hiervoor maak je eerst een account aan. Vervolgens vraagt de geldverstrekker je om de bij- en afschrijvingen van je bedrijf aan te leveren. Zij werpen hier een blik op en doen je een aanbod op maat. Het is een vrijblijvend aanbod, waardoor je zelf bepaalt of je er uiteindelijk op ingaat of niet. Ga je akkoord? Dan moet je vaak nog een aantal aanvullende documenten aanleveren. Vervolgens wordt jouw aanvraag beoordeeld. Bij goedkeuring identificeer jij je via je bank, teken je de contracten online via iDIN en kies je de begindatum van het zakelijke krediet.

Als je meer dan 250.000 euro wilt lenen, maak je een afspraak voor een adviesgesprek. Dit kan ook op de website van de geldverstrekker. Je hoeft meestal niet langs te komen, want het gesprek kan online plaatsvinden. Na dit gesprek krijg je een aanbod op maat. Het aanvraagproces ziet er verder hetzelfde uit als bij zakelijke leningen tot 250.000 euro.

Andere financieringsvorm nodig?
Zakelijk krediet wordt vooral gebruikt om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen of de dagelijkse uitgaven van een bedrijf mee te betalen. Wil je een langlopende investering in jouw bedrijf doen? Dan is dit niet de beste optie. Voor de aankoop van een nieuwe machine of uitbreiding kun je beter een zakelijke lening aanvragen. Als je een financiering zoekt om een bedrijfspand te kopen, biedt een bedrijfshypotheek uitkomst. Een zakelijke hypotheek kun je overigens niet online aanvragen. Hier moet je namelijk een afspraak voor maken. Een adviseur vertelt je niet alleen wat er mogelijk is, maar helpt je ook om de beste zakelijke financiering voor jouw bedrijf te vinden.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door ABN AMRO. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk