Afbeelding
Foto: PR

Sapvasten: de voor- en nadelen

Partnerbijdrage

Je hebt waarschijnlijk wel eens van mensen uit je omgeving gehoord dat ze een sapjeskuur zouden volgen. Dit doen zij dan vaak om hun lichaam te reinigen van afvalstoffen. Vaak wordt dit gedaan door tijdelijk eens sapkuur te volgen. Is dit wel een gezonde manier om je lichaam te reinigen? Welke voordelen en nadelen zitten er vast aan het volgen van zo een sapvastenkuur? In deze blog kun je alles lezen over de voordelen en de nadelen van het volgen van een sapvastenkuur.

Welke soorten sapkuren zijn er? 

Als je een sapvastenkuur wil gaan volgen zul je zien dat er verschillende soorten sapjes zijn die je voor zo een kuur zou kunnen gebruiken. Zo heb je de vruchtensappen. Deze zou je kant en klaar kunnen kopen in de winkel, maar je zou ze ook heel eenvoudig en snel zelf kunnen maken. 

Naast de vruchtensappen zijn er ook groentesappen en gevulde sappen te vinden waarmee je de sap vasten kuur zou kunnen doen. In deze sappen worden groenten gebruikt en bij de gevulde sappen worden hier nog vaak noten en zaden aan toegevoegd. Hiermee krijg je een vullende sap, waar je veel meer voedingswaarde uit kan halen. 

De voordelen en de nadelen van de sapkuur

Sapvasten kent meerdere voor- en nadelen. Je vindt hier eerst de voordelen op een rij. Een van de voornaamste voordelen die wordt ervaren wanneer mensen een sapkuur volgen is dat je in een korte tijd toch een aantal kilogrammen kunt afvallen. 

Door het volgen van een sappenkuur krijgt je lichaam gedurende de kuur meer vitamines en mineralen en andere gezonde voedingsstoffen naar binnen. De vetten en de ongezonde koolhydraten blijven even achterwege in deze periode en je lichaam zal dit heerlijk vinden. 

Je krijgt de gelegenheid om nieuwe smaken te leren kennen. Hierdoor wordt je eigen smaak ook weer doorontwikkeld. Als je de groente en de fruit smoothies met elkaar combineert weet je zeker dat je genoeg gezonde voedingsstoffen binnen krijgt. 

 

Wat zijn de nadelen?

Door het malen van de groentes kun je vezels in de groentes kapot maken. Hierdoor kan de voedingswaarde afnemen, waardoor je minder gezonde stoffen binnen krijgt dan dat je in eerste instantie zou denken. Ook vitamines kunnen gedeeltelijk verloren gaan als je de sappen zelf gaat maken. 

Wat kun je doen als je zelf geen tijd hebt om de sapjes klaar te maken? 

Als je zelf geen tijd hebt om de sapjes klaar te maken, dan heb je ook de mogelijkheid om deze online te bestellen. Probeer hier sap vasten van Sapje. Als je je sapjes hier besteld worden ze vers bij jou thuis geleverd. Je kunt zelf kiezen hoe frequent je verse sapjes geleverd wil krijgen. 

Dit artikel wordt u aangeboden door SAPJE. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant