Afbeelding
Pexels

Het dak isoleren is dat een klusje om zelf te doen?

Partnerbijdrage

Het isoleren van een dak is iets waar je wel de nodige kennis voor in huis moet hebben. Ook is het zo dat je er wel een beetje handigheid in moet hebben. Toch zijn er meer dan genoeg mensen die ervoor kiezen om zelf hun dak te gaan isoleren. Vaak doen ze dit om minder kosten kwijt te zijn aan deze klus. Maar hoe doe je dat dan een dak zelf isoleren? Is het wel een klusje dat je zelf moet doen of is het beter om hiervoor een vakman in de arm te nemen? In deze blog lees je alles over het isoleren van je dak. 

Zelf je dak isoleren
Zelf je dak isoleren is zeker iets wat mogelijk is, als je maar wel heel goed weet wat je aan het doen bent. Het is alleen iets waar je zelf aan kan beginnen als je handig bent en je weet waar je mee bezig bent. Of het moet een hele makkelijke klus zijn. 

Als je een schuin dak zelf wil isoleren, is dat een klus die vrij makkelijk gedaan kan worden. Als het gaat om een plat dak is het misschien beter om het aan een vakman over te laten. 

Wat zijn de voordelen je dak zelf isoleren?
Een van de voordelen is dat het snel kan gebeuren. Doordat je alles zelf zou doen kan alles snel gedaan worden en hoef je niet op een vakman te wachten. Daarnaast is het ook nog eens goedkoper. Waar je wel rekening mee moet houden is dat er mogelijk nog allemaal verschillende apparatuur aangeschaft zal moeten worden. Hierdoor kunnen de kosten wel wat meer oplopen.

Wat zijn de nadelen van je dak zelf isoleren?
Als je zelf je dak wil gaan isoleren zul je merken dat de keuze van het isolatiemateriaal dat je kan gebruiken best beperkt kan zijn. Hiervoor kan dan glaswol of steenwol gebruikt worden. Het isolatiemateriaal dat ingespoten wordt is niet in de doe-het-zelfwinkel te krijgen, dit kan je dan ook niet gebruiken.

Je moet ook nog eens alle materialen zelf in orde maken. Je moet dan zelf bijvoorbeeld steenwol platen kopen. Hou er ook rekening mee dat alles wat je koopt ook zelf op maar zal moeten maken. Hierdoor zal het isoleren van je dak een beetje meer tijd in beslag nemen als dat je in eerste instantie in gedachten gehad zou hebben. 

Wat zijn de voordelen van je dak laten isoleren?
Als je je dak laat isoleren wordt er gebruik gemaakt van betere technieken om het dak te kunnen isoleren. De klus wordt gedaan door iemand met kennis en ervaring. Deze persoon kan veel beter bepalen welke isolatietechnieken en materialen voor jouw dak het meest geschikt is.

Daarnaast kan het effect hebben op het energielabel van je huis als je het professioneel laat doen. Mocht je je huis ooit willen verkopen, dan is een beter energielabel heel erg gunstig voor de waarde van je huis. Dat het dan duurder is om het te laten doen verdien je op een andere manier weer terug. 

Dit artikel wordt u aangeboden Isolatienoord.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant