Foto PR
Foto PR

Moderne verschijnselen: van blijvertjes tot minder succesvolle gadgets

Partnerbijdrage

Deze eeuw ligt de nadruk op gemak en snelheid, en vooral op digitaal gebied verdringen de Willie Wortels van deze wereld elkaar met de ene na de andere nieuwe gadget. Ze zijn echter niet allemaal even succesvol. Van hooggespannen maar nooit uitgekomen verwachtingen uit series en films tot zoiets ogenschijnlijk simpels als een digitaal horloge. 

De Apple watch
Horloges zijn nog altijd populair, is het niet de klassieke wijzerplaat van een peperduur merk, dan wel de hypermoderne Apple Watch. In beide gevallen kiezen we er smaakvolle bandjes bij als er een nieuwe versie op de markt is. Op 123watches is te zien dat de zevende versie van de Apple Qatch alweer een feit is, getuige het uitgebreide aanbod aan apple watch 7 bandjes. Het begrip digitale horloge uit de jaren ‘80 heeft dus nogal een voortvarende wending gekregen. 

De zelfrijdende (of vliegende?) auto
Aan de zelfrijdende auto wordt hard gewerkt, maar we zien in het straatbeeld nog geen passieve ‘bestuurders’ die hun krantje lezen terwijl hun auto ze naar het werk brengt. Dat heeft de nodige voeten in de aarde, ook omdat sommige zaken nooit door kunstmatige intelligentie kunnen worden vervangen. Met dat laatste in het achterhoofd zou de ons ooit beloofde vliegende auto zelfs realistischer zijn, al komt daar de moeilijkheid van verkeersregels en vliegbewijzen om de hoek kijken.
Hoe dan ook zijn Herbie- en Knight Rider-achtige taferelen nog geen vaststaand toekomstbeeld. 

Google bril
Als het aan Google lag, liep de mensheid al jaren massaal over straat zonder smartphone, maar met een digitale bril. Een uitdrukking die van toepassing is en van beide kanten uit te leggen valt: het oog wil ook wat. Blijkbaar trekt de consument de grens bij een horloge, en wil men zijn uiterlijk niet verder aanpassen aan de moderne tijd. 

Drones
Voor een massale verkeersopstopping in de lucht met drones hebben overheden een stokje gestoken: er zijn regels gekomen op het gebied van veiligheid en privacy. Menigeen heeft wellicht wel eens de neiging moeten onderdrukken om zo’n vliegende camera uit de lucht te schieten omdat anderen niks te zoeken hebben boven andermans tuin of dakterras. Drones zijn echter een blijvertje, maar vooral voor militaire doeleinden en in de entertainmentindustrie.

Chromecast
Geen heel bijzondere uitvinding, toch een gadget die nog lang niet iedereen heeft: met een Chromecast is het afspelen van video’s op een tv-scherm makkelijk te besturen vanaf telefoon, laptop of tablet. Het is een simpel apparaat, te vergelijken met een dongel, dat achterop de tv wordt aangesloten.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door 123watches. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk