Foto: PR

Raambekleding voor moderne interieurs

  Partnerbijdrage

Wil jij of heb jij een modern interieur? Dan is dit artikel een must read. Raamdecoratie is de kers op de taart voor elke woonstijl. Ook een modern interieur valt of staat met de juiste raamdecoratie. Wij delen de vier beste opties met je!

1. Rolgordijnen

Kenmerkend voor moderne interieurs zijn strakke lijnen. Het minimalistische design van een rolgordijn past perfect binnen dit plaatje. Ondanks het eenvoudige design, is het rolgordijn heel veelzijdig. Zo heb je de keuze uit verschillende transparanties. Voor woonkamers is er de lichtdoorlatende en voor slaapkamers de verduisterende uitvoering. Voor extra controle over privacy en lichtinval ga je voor duo rolgordijnen. De afwisselende transparante en lichtdoorlatende banen ogen heel strak. Voor een extra moderne touch kies je voor een vierkante cassette en metalen ketting.

2. Jaloezieën

Wil je veel controle over privacy en lichtinval? Dan zijn jaloezieën een goede keuze. Je kunt de lamellen immers zowel kantelen als op en neer bewegen. In sommige interieurs kunnen jaloezieën erg druk ogen. In een modern interieur zijn jaloezieën juist geweldige eyecatchers! De rest van het interieur is immers spaarzaam ingericht. Omdat metalen typerend zijn voor de moderne woonstijl, gaan aluminium jaloezieën hier perfect mee samen. Bovendien is aluminium goed bestand tegen water en vuil. Ideaal voor badkamers en keukens. Liever houten jaloezieën? Kies dan voor een gladde afwerking zonder houtnerf. Bevindt het raam zich dichtbij een waterbron? Kies dan voor houtlook PVC jaloezieën. In tegenstelling tot hout is dit materiaal wél waterproof.

3. Verticale lamellen

Ook verticale lamellen behoren tot de mogelijkheden. Evenals horizontale jaloezieën bieden ze veel controle over inkijk en lichtinval. In dit geval kunnen de lamellen gekanteld en opzij bewogen worden. Voor een ultramoderne look kies je voor kunststof lamellen. Te kil? Ga dan voor stoffen lamellen. Een verticaal lamelgordijn is zeer geschikt voor grote ramen. Iets wat we in moderne woningen veel terugzien. Wil je graag de hoogte van en kamer benadrukken? Dan zijn verticale lamellen de beste keuze. Deze leggen namelijk de nadruk op de lengte. Net als bij kleding: Verticale strepen doen je langer en slanker lijken. Horizontale strepen doen je juist breder lijken.

3. Plisségordijnen

De meeste controle over privacy en lichtinval verkrijg je met plisségordijnen. Zeker wanneer je kiest voor de top down bottom up uitvoering. Dit wil zeggen dat je het gordijn zowel van boven als beneden kunt openen. Hierdoor lijkt het gordijn te zweven. Dit luchtige design oogt heel modern. Ook de strakke symmetrische vouwen dragen bij aan de moderne uitstraling. Omdat een plisségordijn gemaakt is van stof voegt het tegelijk warmte toe aan een ruimte. Iets wat bij een modern interieur vanwege de vele harde materialen vaak ontbreekt. Een plisségordijn is dus perfect om een ruimte minder kil te maken.

Dit artikel wordt u aangeboden door Solano Wonen. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden