Foto: PR

4 tips die van pas komen bij het kopen van een bedrijfswagen

  Partnerbijdrage

Heeft u een eigen bedrijf en bent u hiervoor regelmatig op de weg te vinden? Dan bent u mogelijk op zoek naar een bedrijfswagen. Begrijpelijk, want het is zonde om zakelijke kilometers in uw privéauto te rijden. Een bedrijfsauto kopen is overigens geen gemakkelijke opgave. Het aanbod is de laatste jaren namelijk alsmaar groter en groter geworden. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Dan bent u hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 4 tips op een rijtje die van pas komen bij het kopen van een bedrijfswagen.

1. Overweeg een tweedehands auto

Wie een nieuwe bedrijfswagen wil kopen, schrikt mogelijk van de prijs. Niet gek, want een nieuwe bedrijfsauto kost behoorlijk veel geld. Wilt u liever niet onnodig veel geld uitgeven? Overweeg dan een tweedehands bedrijfsauto te kopen. Als u op zoek bent naar zo’n occasion, doet u er goed aan eens bij dutch vans te kijken. Hier vindt u namelijk een groot en divers assortiment tweedehands bedrijfsauto’s. Deze voertuigen verkeren over het algemeen in goede staat, waardoor u geen spijt krijgt als u voor een occasion kiest.

2. Bekijk een bedrijfswagen voordat u hem koopt

Als u op zoek bent naar een bedrijfswagen, is de kans groot dat u zich tot het internet richt. Niet gek, want hier vindt u binnen de kortste keren talloze nieuwe en tweedehandse bedrijfsauto’s. Ga nooit alleen maar op de foto’s en de begeleidende tekst af. Uit ervaring weten wij dat mankementen hierbij regelmatig achterwege gelaten worden. Koop een bedrijfswagen daarom nooit zonder deze te bezichtigen. Bekijk niet alleen de binnen- en buitenkant, maar ook de onderkant. Vergeet bovendien geen blik onder de motorkap te werpen.

3. Werp een blik op de laadruimte

De kans is groot dat u een bedrijfsauto gebruikt om spullen in te vervoeren. In dat geval zoekt u vast en zeker een voertuig met een grote laadruimte. Een Mercedes Sprinter is dan een goede keuze. Deze bedrijfsauto heeft namelijk een grote laadruimte. Verkeert de auto in goede staat? Bekijk dan eerst de laadruimte alvorens u hem koopt. Deze moet immers wel aan uw eisen voldoen.

4. Maak altijd een proefrit

Een bedrijfsauto moet niet alleen in goede staat verkeren, maar ook fijn rijden. Maak daarom altijd een proefrit voordat u zo’n auto koopt. Bij nagenoeg iedere verkoper mag u een proefrit maken. Rijd bij voorkeur een flink stuk in de auto. Op deze manier ervaart u namelijk echt goed hoe de auto rijdt. Bovendien kunt u zo de verschillende functies van de bedrijfsauto proberen. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om te bepalen of de bedrijfswagen iets voor u is.

Dit artikel wordt u aangeboden door DUTCH Vans. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden