Foto: PR

Houten kerstboompjes voor extra versiering

  Partnerbijdrage

Gek op kerstversieringen? Dan zul je waarschijnlijk ook blij worden van schattige houten kerstboompjes. Houten kerstboompjes zijn een leuke aanvulling op je andere kerstversieringen. Je kunt ze overal neerzetten en versieren. Hoe zo’n houten kerstboompje precies werkt en eruit ziet? Dat vertellen we je hier.

Spira houten kerstboompjes

Een houten kerstboom? Ja echt! Met hout van top kwaliteit maak je de prachtigste houten kerstboompjes. Houten kerstboompjes zijn leuk als aanvulling op je kerstversiering. Kies bijvoorbeeld voor een Spira mini. Deze boom is maar 42 centimeter hoog en past zo prima in elk huis. Er is altijd wel een plekje te vinden voor dit mooie decoratiestuk. Je kunt hem op tafel zetten, op het bureau, op de tv-kast, op de vensterbank en ga zo maar door. Naast je gewone dennenboom heb je een erg bijzonder boompje die geweldig staat ter decoratie. Het is opgebouwd uit een houten spiraal die van onder naar boven draait totdat er een 3D kerstboom ontstaat. Je kunt zelfs een piek toevoegen! Hoe leuk is dat?

Yelka houten kerstboompjes

Liever een ‘traditionele’ boom? De Yelka bootst zoveel mogelijk het design van een dennenboom na. Met de houten latjes heb je imitatietakken die je van groot naar klein legt. De kleinste variant is de Yelka Small van 75 centimeter. Hij is iets groter dan de Spira mini, maar kan nog steeds prima op tafel of op het dressoir. Wil je hem als gewone kerstboom gebruiken? Dan kun je hem ook gewoon op de vloer zetten. Hij is klein, maar fijn.

Allerlei vormen met de Yelka

Wist je dat je met de Yelka niet één maar allerlei bomen kunt creëren? Je kunt de latjes verschillende kanten op draaien waardoor je een heel andere vorm krijgt. Zo kun je een speelse boom maken, maar ook een platte boom door alle latjes horizontaal en gelijk te leggen. Zo kun je zelfs op de kleinste tafels en kasten een Yelka boompje neerzetten. Wil je het houten decoratiestuk nog bijzonderder maken dan het al is? Draai alle latjes totdat het een soort draaikolk wordt.

Hoe versier je houten kerstboompjes?

Een houten kerstboompje versieren werkt net even anders dan een dennenboom. Toch kun je bij de Yelka en Spira prima kerstballen gebruiken en slingers. Je buigt de ijzeren haakjes van de kerstballen gewoon om de houten latjes of de spiraal, net zoals bij een dennenboom. Het kan zijn dat je hier iets grotere ijzeren haakjes voor nodig hebt. Daarvoor kun je overigens gewoon een ijzerdraadrol kopen. Of koop kerstballen met een lint die je zo over de lat schuift. Heb je nog schitterende slingers of lampjes liggen? Ook deze kun je prima gebruiken door ze gewoon om de spiraal of latjes heen te wikkelen.

Welke maten zijn er verkrijgbaar?

Er zijn verschillende maten verkrijgbaar. Wil je kiezen voor een klein model of tafelmodel? De Yelka is verkrijgbaar in 75 cm en 100 cm. De Spira in 42 cm en 85 cm. Al deze boompjes zijn een leuke aanvulling op de rest van je kerstversiering. Toch kun je er ook voor kiezen om de dennenboom te laten voor wat het is en gewoon een grote houten kerstboom te kopen. Een echte blikvanger voor in de woonkamer of in je bedrijfspand en ideaal voor als je gewoon eens iets anders wilt. De grote bomen van Yelka zijn 150 cm en die van Spira maar liefst 138 cm.

Houten kerstboompjes als alternatief

Kies je een houten kerstboompje in plaats van een dennenboom? Dan heb je een prachtige stevige boom in huis staan die niet zomaar kapot gaat. Een echte kerstboom valt nogal snel uit. De naalden op de grond geven niet alleen heel veel troep, maar zijn ook nog eens erg onprettig als je erin staat met je voet.

Katten zijn natuurlijk helemaal gek op de ouderwetse dennenboom. De meeste katteneigenaren kennen de ongemakken van de omgevallen kerstboom en de stukgevallen kerstballen. Je raadt het al, een houten kerstboompje biedt hiervoor de ultieme oplossing. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een plastic kunstboom, maar deze valt door de jaren heen ook uit en wordt steeds dunner. Met een houten kerstboompje heb je een duurzaam alternatief die zomaar je hele leven kan meegaan.

Past een houten kerstboompje in mijn interieur?

Goed nieuws, een houten kerstboompje staat mooi in ieder interieur. Is je huis of bedrijfspand modern ingericht? Bij een strak interieur staat het juist erg leuk. Witte muren of juist veel kleur in huis? Dan is een groene dennenboom soms te druk. Met een houten kerstboompje kies je voor een boom zonder poespas.

Ook op kantoor of in je horecagelegenheid is een houten boompje niet mis. Op kantoor heb je hiermee zo min mogelijk afleiding en het kantoor blijft lekker opgeruimd. Geen extra opruimwerkzaamheden door uitvallende naalden. Of kies voor een houten kerstboompje in je café of restaurant! Je heet je klanten een warm welkom met een mooie boom. Op zo’n gezellige plek blijven klanten maar wat graag uren dineren en borrelen. Ballen, slingers en lampjes erin en je café of restaurant is helemaal klaar voor de kerst.

Waar koop ik houten kerstboompjes?

Houten kerstboompjes kun je bij allerlei zaken kopen, ook bij budgetwinkels. Natuurlijk zijn deze ook hartstikke leuk, maar je kiest liever voor kwaliteit. Kies je voor een boompje van Houtenkerstboom.com, dan gaat de boom tientallen jaren mee en soms zelfs je hele leven. Het hout dat hiervoor gebruikt wordt, is namelijk van top kwaliteit en ook nog eens erg duurzaam. Dit zie je ook meteen terug, want de Yelka en Spira zien er onwijs sterk en luxe uit. Dan hebben we het nog niet eens over die heerlijke houtgeur gehad waarmee je al helemaal in de kerstsfeer komt.

Dit artikel wordt u aangeboden door Houtenkerstboom.com. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden