Foto: PR

Wil je graag beginnen met cryptomunten?

  Partnerbijdrage

Een cryptomunt is de verzamelnaam voor digitale betaalmiddelen. Ze zijn eveneens gebaseerd op de cryptografie. De munten zijn geheel digitaal en de eerste succesvolle munt is de Bitcoin. Wil je graag beginnen met cryptomunten? Dan is het goed om informatie in te winnen, zodat je goed geïnformeerd bent over alle mogelijkheden. Onderstaand schrijven geeft helderheid. 

Definitie van de term crypto

De term crypto komt zoals je al kon lezen van het woord cryptografie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd veel gebruik gemaakt van deze manier van communiceren. Diverse boodschappen konden op deze manier omgezet worden in een geheime code. Ook het kopen van een cryptomunt verloopt middels een versleutelde code en deze zijn geheel anoniem. 

Wat is blockchain technologie?

De blockchain vormen het hart van de cryptomunten. Zonder de blockchain kan een cryptomunt niet bestaan. De blockchain houdt als het ware alle transacties bij en slaat ze ook op. Een tussenpersoon is hierbij niet nodig, omdat alles op automatische wijze middels het internet plaatsvindt. Bitcoin maakt gebruik van zijn eigen blockchain netwerk. 

Wat is een Bitcoin?

Bitcoin is de eerste munt binnen de wereld van cryptomunten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een peer tot peer systeem voor het betalingsverkeer. Op deze manier is er geen bank nodig en kan men zonder tussenpersoon geld naar elkaar overmaken. 

Bitcoin munten worden opgeslagen in een wallet. Er zijn niet veel Bitcoins beschikbaar. 

Grote investeerders maken hier gebruik van en kopen Bitcoin. 

Wat is een Altcoin?

Altcoins zijn alternatieve cryptomunten. Het is een combinatie van het woord Alternative en Bitcoin. Een Altcoin is als het ware iedere andere munt, behalve de Bitcoin zelf. Denk hierbij aan digitale munten zoals Litecoin, Ethereum en Ripple. Er zijn duizenden Altcoins beschikbaar met elk hun eigen unieke eigenschappen en waarde. Deze munten hebben echter een ding gemeen, ze maken allemaal gebruik van de blockchain. 

Waarom zou je beginnen met cryptomunten?

Het beleggen in cryptomunten is een geliefde bezigheid van meerdere investeerders. Je bouwt veel rendement op in een zeer korte tijd. Het reguliere spaargeld op de bank levert helaas weinig voordelen op. Dit zorgt ervoor dat digitale valuta een vooraanstaande manier van investeren met veel potentieel is. 

Hoe start ik in de wereld van cryptomunten?

Als je nieuw bent in de wereld van cryptomunten is het goed om een overzicht bij de hand te houden. Op deze manier weet je zeker dat het kopen van cryptomunten op de juiste wijze verloopt. Het kopen van cryptomunten kan bij diverse platformen. Er zijn talloze exchanges. Het gebruik van een goede crypto handleiding is hierbij eveneens een goed idee. 

Punten waar je rekening mee moet houden lees je hier overzichtelijk op een rij terug:

Stap 1. Doe goed onderzoek

Voordat je start met het kopen van je eerste cryptomunt is het doen van onderzoek een goed idee. Investeer in een munt waarvan je weet wat deze inhoudt. Voor iedere belegging is goed en uitgebreid onderzoek een slim en goed idee. 

Stap 2. De juiste exchange

Het kopen van je eerste cryptomunten vindt plaats door middel van een crypto exchange. Maak gebruik van een goed platform met goede reviews en bekendheid. 

Het is beter om gebruik te maken van een exchange waar je ook de daadwerkelijke onderliggende waarde van de digitale munt kunt krijgen. De meeste exchanges leggen daarnaast stapsgewijs uit hoe het kopen van munten in zijn werk gaat. 

Stap 3. Een digitale wallet

Je cryptomunten moeten uiteraard veilig worden bewaard. In het echte leven beschik je immers ook over een fysieke portemonnee. Een digitale portemonnee is veel veiliger, omdat deze streng beveiligd is. Veel platformen bieden de mogelijkheden om gebruik te maken van een wallet op het desbetreffende platform. Dit zorgt ervoor dat je zelf geen wallet hoeft aan te maken. Het is maar net waar je persoonlijke voorkeur naar uitgaat. 

Een wallet moet daarnaast goed worden beveiligd. Sla het wachtwoord dus goed op!

Beste cryptomunten voor 2022

Door deze bovenstaande stappen weet je in grote lijnen hoe je moet investeren in je eerste cryptomunt. Het nieuwe jaar is al bijna in aantocht en hierdoor is het een goed idee om alvast een blik te werpen op de beste cryptomunten 2022. Als je investeert wil je immers dat je cryptomunt gaat groeien. Er zijn twee munten die je in de gaten moet houden en dit zijn Ethereum en Chainlink. Ethereum is bezig met vele nieuwe ontwikkelingen en dit zorgt voor veel groei. De munt is momenteel veel waard, echter je hoeft niet gelijk een hele munt te kopen dit is afhankelijk van je budget. Een gedeelte van Ethereum is ook al een goede investering. Ten slotte is het goed om de cryptomunt Chainlink in de gaten te houden. Chainlink is eveneens een echte krachtpatser en deze maakt momenteel een grote groei door. Het jaar 2022 is veelbelovend voor deze digitale munten.

Dit artikel wordt u aangeboden door Cryptokoersgids. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden