Foto: PR

Elektrische kachels voor elke ruimte in huis

  Partnerbijdrage

In de wintermaanden kan het behoorlijk koud worden in Nederland. Gelukkig kunnen we het in huis lekker warm maken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is de thermostaat iets hoger zetten. De verwarmingsinstallatie gaat vervolgens aan het werk en zorgt ervoor dat het binnen afzienbare tijd aangenaam warm is in huis. Helaas worden mogelijk niet altijd alle ruimtes in huis goed warm. Dit is bijzonder vervelend, zeker als het om een ruimte gaat waarin je veel tijd doorbrengt. Wil je dit probleem verhelpen? Dan biedt een elektrische kachel uitkomst. Voor alle ruimtes in huis zijn tegenwoordig namelijk wel geschikte elektrische kachels te vinden.

Waarom een elektrische kachel?

Elektrische kachels worden steeds vaker gebruikt in woonhuizen. Als je nog niet eerder zo’n kachel gebruikt hebt, vraag jij je mogelijk af of dit iets voor jou is. Daarom hebben wij hier 4 redenen op een rijtje gezet om een elektrische kachel in huis te gebruiken.

1. Makkelijk in gebruik 

Een eerste voordeel van elektrische kachels is dat ze makkelijk in gebruik zijn. Je hoeft ze immers niet aan te sluiten op het bestaande leidingwerk van de centrale verwarmingsinstallatie. Een elektrische kachel is namelijk voorzien van een stekker. Nadat je deze in het stopcontact hebt gestoken, kun je hem gebruiken. Zo’n kachel beschikt meestal over verschillende standen. Hierdoor stel je zelf in hoeveel warmte hij afgeeft. Enige vereiste om een elektrische kachel te gebruiken is dat er een stopcontact in de buurt zit.

2. Werkt snel
 

Kachels die zijn aangesloten op de centrale verwarmingsinstallatie worden niet direct warm als je de thermostaat opdraait. Het water in de leidingen moet namelijk eerst verwarmd worden. Bij een elektrische kachel is dit niet het geval. Zo’n kachel wordt namelijk vrijwel direct warm als je hem inschakelt. Hierdoor duurt het nooit lang voordat er een aangename temperatuur is bereikt in de ruimte waarin de kachel staat.

3. Goedkope oplossing

Is het jou te koud in een bepaalde ruimte in jouw woning? Dan kun je ervoor kiezen om een extra radiator te plaatsen. Dit kost je alleen flink wat tijd en geld. Je moet de radiator immers aansluiten op het centrale verwarmingssysteem. Wie hier niet onnodig veel tijd en geld aan wilt besteden, kan beter voor een elektrische kachel kiezen. In vergelijking met het plaatsen van een extra radiator is dit namelijk een relatief goedkope oplossing om een ruimte beter te verwarmen.

4. Duurzaam

Een laatste reden om voor een elektrische kachel te kiezen, is omdat je een ruimte hiermee op een duurzame manier verwarmt. Dit is zeker het geval als je voor een duurzame elektrisch kachel kiest. Zo’n kachel verbruikt namelijk aanzienlijk minder stroom dan de gemiddelde elektrische kachel. Heb je zonnepanelen op jouw dak liggen? Dan is er helemaal sprake van duurzame verwarming. Je wekt de stroom die zo’n kachel verbruikt dan immers zelf op.

Verschillende soorten elektrische kachels

Ben je overtuigd van de voordelen van elektrische kachels? Dan wil je er zelf mogelijk wel eentje kopen. Voordat je dit doet, moet je weten dat er verschillende soorten zijn. Dit maakt het er niet makkelijker op om een keuze te maken. Om jou wat meer inzicht te geven in de mogelijkheden, zetten we hier de populairste elektrische kachels op een rijtje:

- Ventilatorkachels;
- Convectorkachels;
- Straalkachels;
- Radiatorkachels;
- Keramische kachels;
- Badkamerkachels.

Welke elektrische kachel is het meest geschikt?

Je weet inmiddels dat er verschillende soorten elektrische kachels zijn. Wat de beste elektrische kachel is, hangt af van de ruimte waarin je hem gaat gebruiken en van jouw eisen. Zoek je een elektrische kachel voor in de badkamer? Kies dan voor een badkamerradiator. Zo’n kachel is beter geïsoleerd, waardoor hij tegen vocht kan. Wie een ruimte snel wil verwarmen met behulp van een elektrische kachel, komt waarschijnlijk uit bij een ventilatorkachel. Dankzij de ventilator is deze kachel namelijk in staat om omgevingslucht snel te verwarmen. Ventilatorkachels worden regelmatig gebruikt in een slaapkamer of kantoor.

Elektrische kachel voor in huis kopen

Heb je een keuze kunnen maken? Dan wil je ongetwijfeld niet te lang wachten met het bestellen van de kachel. Richt je in dat geval tot het internet. Hier kom je vast en zeker de elektrische kachel tegen die jouw voorkeur geniet. Kijk bijvoorbeeld eens bij Heuts. Zij verkopen allerlei verschillende soorten elektrische kachels. Bovendien heb je jouw bestelling binnen de kortste keren in huis. Het grote voordeel hiervan is dat je de kachel snel kunt gebruiken. Hierdoor hoef je voortaan nooit meer in een koude ruimte te zitten.

Dit artikel wordt u aangeboden door Heuts. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden