Foto: PR

10 fouten die de meeste mensen maken bij het aanschaffen van kantoormeubilair

  Partnerbijdrage

Het aanschaffen van nieuw kantoormeubilair is niet niks. Er komen veel aspecten bij kijken. In welk meubilair kan jij het beste investeren? En waar moet je allemaal rekening mee houden? In dit blog bespreken we de 10 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van nieuwe kantoormeubelen!

  1. Geen concreet plan hebben 

Een nieuw kantoorpand inrichten is een hele klus. Maak vóórdat je inkopen gaat doen dus altijd een plan van aanpak. Hoe ga je de kantoorruimte indelen? Wat hebben jouw collega’s nodig? Hoe vaak gebruiken ze het meubilair? Zo weet je precies wat en hoeveel je nodig hebt! 

  1. Goedkoop meubilair aanschaffen

Denk na voordat je een aankoop doet! Die goedkope bureaustoel die je op het oog hebt, gaat maar 2 jaar mee. Op lange termijn ben je dus helemaal niet goedkoop uit. Zie kantoormeubilair als een investering. Je zorgt ervoor dat jouw collega’s comfortabel en productief kunnen werken. 

  1. Een potentiële groei van het bedrijf niet meenemen bij het bestellen van kantoormeubilair

Kwalitatief kantoormeubilair gaat minimaal 8 jaar mee. In die tijd kan jouw bedrijf op een hele andere plek staan dan waar het nu is. Kijk niet alleen naar wat je nu nodig hebt, maar houdt ook rekening met de toekomst. Je zult jezelf bedanken!

  1. Geen ergonomisch meubilair aanschaffen

Vaak ligt de focus bij het inrichten op het uiterlijk van de kantoorruimte. Pas wel op! Die mooie bureaustoel zal jouw lichaam niet de ondersteuning geven die het nodig heeft. Ergonomisch kantoormeubilair zal dat wel doen. Dit zijn verstelbare meubelen die jij kunt afstellen op jouw lichaam en voorkeuren. Hierdoor wordt jouw lichaam optimaal ondersteund. Voorkom klachten en ga voor comfort over uiterlijk.

  1. Kantoormeubilair met ongeschikt materiaal

Wees kieskeurig bij het kiezen van materialen voor jouw kantoormeubilair. In een kantoor wordt geleefd. Ga dus voor duurzame materialen als polypropyleen en (kunst)leer. 

  1. Geen rekening houden met een New Work inrichting

In een New Work kantoorinrichting bevinden zich vier zones; Connect, Concentrate, Cowork en Conference. Elke zone wordt gebruikt voor een ander doeleind. Samen zorgen ze ervoor dat jouw collega’s effectief kunnen (samen)werken. Neem dit mee in jouw kantoorinrichting. 

  1. Geen flexplekken

De afwisseling van thuiswerken en werken op kantoor wordt het nieuwe normaal. Pas jouw kantoorinrichting hier op aan en creëer flexplekken. Aan een flexwerkplek kan elke collega plaatsnemen. Zorg er ook voor dat deze werkplekken bestaan uit ergonomisch meubilair. Met een elektrisch zit-sta bureau en een ergonomische bureaustoel werken al jouw collega’s optimaal aan de werkplek.

  1. Het vergeten van levering en montage

Het houdt niet op na het uitzoeken van jouw kantoormeubilair. Heb je namelijk al nagedacht over de levering en de montage? Hoe komt jouw gekozen meubilair bij jouw kantoor? En ga je zelf een week lang liggen sleutelen of laat je alles monteren? Denk hier goed over na en kom niet voor verrassingen te staan!

  1. Het weggooien van bestelgegevens

Het is 5 jaar na de aanschaf van jouw kantoormeubilair en inmiddels is jouw bedrijf hard gegroeid. 10 extra werknemers zijn aangenomen en je bent van plan een extra vestiging te openen aan de andere kant van het land. Je wilt dan niet meer nadenken over het kantoormeubilair. Bewaar jouw bestelgegevens dus goed! Bestel hetzelfde meubilair en behoudt dezelfde stijl in jouw kantoor!

  1. Bestellen zonder klantenservice

Het kan zijn dat er iets verkeerd is gegaan met de levering van jouw nieuwe kantoormeubilair. Vraag om hulp! Een leverancier met goede service is dan heel veel waard. Het kan jou heel wat tijd, kosten en geregel besparen!

Dit artikel wordt u aangeboden door Skepp. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden