Foto: PR

4 tips om bestellingen goed en veilig te verzenden

  Partnerbijdrage

Ben je eigenaar van een webwinkel? Dan wordt er vast en zeker met enige regelmaat een bestelling geplaatst. Als je ook een fysieke winkel hebt, kiezen mensen er mogelijk voor om hun bestelling af te halen. Tegenwoordig gebeurt dit alleen niet bijzonder veel meer. De meeste mensen kiezen er namelijk voor om hun product thuis af te laten leveren. Wanneer je regelmatig producten verstuurt, moet je de juiste verzenddoos gebruiken. Toch is er meer nodig om bestellingen goed en veilig te verzenden. Daarom vertellen wij jou in deze tekst hoe jij jouw producten het beste kunt versturen.

1. Pak producten goed in

Als je regelmatig grote zendingen verstuurt, gebruik je hier zeer waarschijnlijk pallets voor. Logisch, want op pallets kun je veel artikelen kwijt. Dit is een stuk makkelijker dan ieder doosje los versturen. Besteed je het transport uit? Dan is het zaak om jouw zending goed te verpakken. Je wilt immers niet dat de artikelen tijdens het transport schade oplopen. Wanneer je losse doosjes op pallets pakt, raden wij je aan beschermende folie om de pallet te wikkelen. Op deze manier voorkom je dat de doosjes op de pallet tijdens het transport gaan schuiven. Dit maakt de kans op schade een stuk kleiner. Je kunt eventueel nog hoekstukken aanbrengen voor extra stevigheid.

Verstuur je vooral naar particulieren? Dan verpak je de artikelen waarschijnlijk in enveloppen en/of dozen. Denk in dat geval niet dat je jouw producten niet hoeft te beschermen. Voor kleine artikelen die in een envelop passen, raden wij jou aan een envelop met bubbeltjesplastic te gebruiken. De binnenkant van zo’n envelop is voorzien van nopjes gevuld met lucht, waardoor de inhoud goed beschermd wordt. Wij raden je daarnaast aan ook producten in dozen te beschermen. Tijdens het transport kan de inhoud van een doos namelijk gaan schuiven, waardoor artikelen schade op kunnen lopen. Verpak artikelen daarom zorgvuldig. Hier kun je bijvoorbeeld ook bubbeltjesplastic voor gebruiken.

2. Kies voor een stevige doos

Veel bedrijven versturen hun artikelen in een doos. Doordat zo’n doos van karton is, beschermt hij de inhoud redelijk goed. Toch beschermt niet iedere doos even goed. Waarom niet? Omdat er verschil zit in de dikte van het karton dat gebruikt wordt. Goedkope dozen worden vaak gemaakt van een enkele laag karton. Alhoewel dit prijstechnisch misschien aantrekkelijk is, is dit niet de beste keuze. Waarom niet? Omdat enkel karton weinig bescherming biedt. Je kunt jouw artikelen beter verzenden in dubbelwandige dozen. Dergelijke verpakkingen zijn weliswaar wat duurder, maar de kans op schade aan jouw artikelen is aanzienlijk kleiner.

3. Verstuur artikelen niet in te grote verpakkingen

Dozen en enveloppen zijn vandaag de dag verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Waarschijnlijk vind je het wat te veel van het goede om van alle afmetingen een aantal dozen en/of enveloppen te kopen. Dit kunnen wij ons indenken. Toch is het wel verstandig om een aantal verschillende formaten van een bepaalde verpakking in huis te halen. Waarom? Omdat het niet verstandig is om artikelen te versturen in een te grote verpakking. Als je dit wel doet, kan de inhoud tijdens het transport namelijk bewegen. Dit zorgt er mogelijk voor dat het artikel beschadigd arriveert bij de ontvanger. Verpak een artikel daarom bij voorkeur in een verpakking die het dichtst in de buurt komt van de inhoud.

4. Gebruik opvulmateriaal

Verstuur je artikelen met afwijkende afmetingen? Dan lukt het je mogelijk niet om een verpakking te vinden die bij de maten in de buurt komt. Kies in dat geval niet voor een te kleine verpakking, want dat is vragen om problemen. Ga liever voor een doos die een maatje groter is. Voordat je het artikel verstuurt, raden wij je wel aan de doos op te vullen. Door opvulmateriaal in de doos te stoppen, is er minder ruimte voor lucht. Hierdoor kan de inhoud niet of nauwelijks bewegen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Enveloppenland. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden