Afbeelding

Ingezonden: Steengroeve Pop-up Museum

Opinie

Met aandacht volg ik de (trage) ontwikkelingen rond het Steengroeve Museum.  Dat is een geweldig initiatief en ontegenzeggelijk zeer waardevol, maar ook ik verbaas me over de noodzaak van een duur gebouw bij de Steengroeve, zowel voor de bouw maar vooral de exploitatiekosten! Is daar al een berekening voor gemaakt? Hoe vaak gaat er een prachtig initiatief stuk op de stijgende exploitatiekosten.

Behalve de ‘fossiele-, minerale- en geologische kenners’ is de kans groter dat een willekeurige toerist er interesse voor krijgt wanneer deze zomaar ‘tegen een expositie aanloopt’ in het centrum van Winterswijk om vervolgens de Steengroeve zelf te bezoeken. 

Waarom beginnen we niet eerst met een tijdelijke Expositie, een Steengroeve Pop-up Museum in bijvoorbeeld het voormalige Zus en Zo (Expert) op het Weurden 9. Dat gebouw staat opnieuw leeg en het ziet er niet naar uit dat daar snel verandering in komt. Het voordeel van een Steengroeve Pop-up Museum is dat er kennis wordt opgedaan met de Expositie over de Steengroeve, de inrichting, bezoekersaantallen en hun ervaringen etc. Waar het werkelijke Museum gebouw ook komt, de expositie bestaat dan al, die gaat gewoon mee. En bij de Steengroeve zelf is een betaalbaar houten tuinhuis genoeg voor het hapje, drankje, informatie en/of huur gereedschap en start/eindpunt voor de 

rondleidingen.
Fixeer U niet op ‘nieuwe’ stenen, op desteengroeve.nl zie je daar 4 mooie architecten impressies van een gebouw, buiten en een beetje binnen. Dat is vorm. Maar hoe de expositie er uit gaat zien??? Het gaat toch vooral over de Inhoud en niets anders dan de INHOUD!!

Oncko Grader

Fotomontage van mogelijk Steengroeve Pop-up Museum. Foto en Montage Oncko Grader.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk