De winnaars met de trofee. Foto: Henk van Raaij

De winnaars met de trofee. Foto: Henk van Raaij

Henk van Raaij

Winterswijkse kinderen winnen FIRST LEGO League in Ulft

Onderwijs

Winterswijkse kinderen winnen FIRST LEGO League in Ulft

ULFT – Afgelopen vrijdag werd het CIVON Innovatiecentrum in Ulft omgetoverd tot een bruisende arena voor jonge tech-talenten. Tien teams van enthousiaste jonge uitvinders namen deel aan de regionale voorronde van de FIRST LEGO League, een evenement dat kinderen spelenderwijs in contact brengt met techniek en wetenschap. Het Winterswijkse team kwam als winnaar uit de bus.

De deelnemers varieerden in leeftijd van basisschoolleerlingen tot tweedejaars van het voortgezet onderwijs. De deelnemers streden met hart en ziel in dit unieke kampioenschap. De FIRST LEGO League staat bekend om zijn creatieve uitdagingen die niet alleen technische vaardigheden, maar ook samenwerking en innovatief denken bevorderen.

Masterpiece
Dit jaar stond de competitie in het teken van ‘Masterpiece’, een thema waarbij de kinderen werden uitgedaagd om hun meesterwerk te creëren. De opdracht moest worden vervuld door zowel een robot te bouwen van LEGO waarmee missies werden uitgevoerd als het presenteren van hun project waarbij ze dieper ingingen op hun gekozen onderwerp en de ontwikkeling van hun ‘masterpiece’.

Samenwerken
De kern van de FIRST LEGO League is niet alleen de technische uitdaging, maar ook het benadrukken van ‘core values’ zoals samenwerking, sportiviteit, en wederzijds respect. Deze waarden waren duidelijk zichtbaar tijdens het evenement, waar teams elkaar aanmoedigden en van elkaar leerden.
Onder luid applaus werd het team van SOPOW uit Winterswijk uitgeroepen tot de winnaar van de regionale voorronde. Een bijzondere prestatie, vooral omdat het de eerste keer was dat deze school deelnam. Hun uitmuntende presentatie en indrukwekkende robotprestaties verdienden hen een plek in de landelijke finale.
De FIRST LEGO League is meer dan een competitie; het is een platform dat jongeren inspireert om de mogelijkheden van wetenschap en technologie te verkennen. “Het is geweldig om te zien hoe deze kinderen door LEGO spelend leren en samen werken aan technische oplossingen. Het is een krachtige manier om interesse in techniek te wekken,” zei een van de organisatoren.
De successen van alle teams bij het CIVON in Ulft bewijzen dat de toekomst van techniek en innovatie in goede handen is. “Met hun passie, creativiteit en samenwerkingsvermogen zijn deze jonge uitvinders de pioniers van morgen. We kijken uit naar de landelijke finales, waar SOPOW uit Winterswijk onze regio zal vertegenwoordigen.”

Afbeelding
 Foto: Henk van Raaij
De deelnemers aan de FIRST LEGO League. Foto: Henk van Raaij

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk