BSO Superhelden op de Stegemanschool feestelijk geopend. foto: PR SWW
BSO Superhelden op de Stegemanschool feestelijk geopend. foto: PR SWW

BSO Superhelden biedt nieuwe uitdagingen

Onderwijs

WINTERSWIJK - Op 8 januari opende BSO Superhelden de deuren van locatie OBS Stegeman. 

Samen met de kinderen (vertegenwoordigd door een echte kinderraad) is een nieuw en uitdagend aanbod neergezet. Bij de Superhelden zijn volop mogelijkheden voor bijvoorbeeld het gebruik van de nieuwste technologie, robotica, sport en spelmogelijkheden, theater en dans, kookworkshops en bakken. Kinderen kunnen op zoek naar avontuur of gewoon lekker chillen.

De BSO bestaande uit 2 ruimtes: Vliegensvlug (4-7 jaar) en Supersterk (7+), werd met het doorknippen van een lint door meerdere kinderen feestelijk geopend. 

Elvira Schepers sprak tijdens de opening haar bewondering uit voor de fantastische samenwerking tussen SWW Kinderopvang en de Stegemanschool. “Samenwerken om de superhelden van de toekomst te laten groeien.”

In 2022 werd de peuterplus groep Bijdehand geopend in de Stegemanschool. Voor peuters die toe zijn aan wat meer uitdaging en bijna klaar zijn voor de grote stap naar de basisschool is deze groep een uitkomst. Deze groep is ontstaan vanuit de belangrijke ambitie tot het ontwikkelen van integrale kindcentra in Winterswijk. In deze centra bundelen scholen en kinderopvang hun krachten, zodat kinderen de hele dag op één vertrouwde plek kunnen verblijven. Er is een nauwe samenwerking tussen school en kinderopvang, en dat komt de ontwikkeling van kinderen ten goede. “We zijn super trots de volgende stap in deze ambitie te mogen zetten met het openen van BSO Superhelden”, laat directeur-bestuurder Joyce Boom weten. Ook Maaike Ebbekink van de Stegemanschool laat weten blij te zijn met de BSO: “Samenwerken met SWW doen we al een aantal jaren en om nu een volgende stap te zetten is ontzettend fijn. Onze leerpleinen hebben een enorme metamorfose gehad en zien er geweldig uit. We hopen dat er fijn samen gespeeld en gewerkt kan worden.”

Tijdens de opening werden de kinderen uitgenodigd om met het greenscreen een toffe eerste Superhelden vlog te maken. Het was genieten van een leuke, avontuurlijke middag.

BSO Superhelden op de Stegemanschool feetelijk geopend. foto: PR SWW
BSO Superhelden op de Stegemanschool feestelijk geopend. foto: PR SWW

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk