De Linde kreeg een mooi plekje, met een informatiebord. Foto :PR

De Linde kreeg een mooi plekje, met een informatiebord. Foto :PR

Boom Tafelronde 42’ Winterswijk voor basisschool SO Klein Borculo

Onderwijs

‘BORCULO - Tafelronde 42’ Winterswijk heeft basisschool SO Klein Borculo blij gemaakt met een fantastische boom. Het planten van de boom is onderdeel van het landelijke serviceproject Plant a Tree van de Nederlandse Tafelronde. Bjorn Boeijink, Tafelaar van Tafelronde 42 Winterswijk en tevens medewerker van de school, kwam in contact met Mark Meijer. Mark is de oprichter van dit landelijke project: “Vanuit de Nederlandsche Tafelronde willen wij ons inzetten voor een betere leefomgeving. Dat kan je het beste bereiken door onze jeugd te vertellen hoe belangrijk bomen zijn voor onze planeet.”

Een mooie, zonnige zaterdagochtend in maart was het startschot voor de landelijke boomplantactie. Vanuit heel het land konden Tafelaars hun boom bij een kwekerij in Opheusden ophalen. Eenmaal aangekomen bij de basisschool in Borculo hebben de tegels plaats gemaakt voor een mooie Winterlinde. Dit is een boomsoort die bij velen minder bekend is, maar toch met regelmaat te vinden is in de Nederlandse bossen. Tafelaar Felix Ikink, hovenier van beroep, heeft het perkje verder aangekleed met planten die het in de zomer tot een fleurig geheel maken.

Bij de Linde is een mooi informatiebord geplaatst met informatie over welke positieve effecten de boom heeft op de omgeving. Tevens is voor de leerlingen educatief lesmateriaal meegeleverd, zodat zij in de lessen meer over bomen te weten komen.

De heren van Tafelronde Winterswijk zijn trots om een bijdrage te kunnen leveren aan het ‘vergroenen’ van de basisschoolpleinen in de regio, educatie mee te geven aan de leerlingen en verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van duurzaamheid. “Mooi om dit gezamenlijk te kunnen realiseren!”, aldus Tafelronde 42 Winterswijk.

De directeur van SO Klein Borculo laat weten: ‘’We zijn blij met dit ‘groene cadeau’. Het is belangrijk om kinderen bewust te maken van het belang van bomen, door het informatiebord bij de boom leren de leerlingen dat bomen essentieel zijn voor het leven op aarde. Ook de plaatsing en afwerking van de plek waar de boom is geplant, hebben de tafelaars volledig voor hun rekening genomen. Kortom; een fantastisch initiatief en een perfecte uitvoering!’’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk