Leerlingen van groep 5 van de B. Stegemanschool gaan met de burgemeester Bengevoord en bakker Vaags op de foto na het burgemeestersontbijt. foto PR

Leerlingen van groep 5 van de B. Stegemanschool gaan met de burgemeester Bengevoord en bakker Vaags op de foto na het burgemeestersontbijt. foto PR

Burgemeester Bengevoord ontbijt met leerlingen van de B. Stegemanschool

Onderwijs

WINTERSWIJK – Op vrijdag 7 oktober staan in de restaurantruimte van het gemeentekantoor in Winterswijk de fraai gedekte tafels klaar voor het Burgemeestersontbijt, een vast onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. 22 leerlingen van groep 5 van basisschool B. Stegeman gaan samen met burgemeester Joris Bengevoord ontbijten.

Door Lineke Voltman

Bakkerij Vaags heeft voor allerlei lekkere soorten volkoren brood gezorgd, zoals boterhammen, bolletjes en krentenbollen. Vaags: “We doen al vele jaren mee met het schoolontbijt omdat we het belangrijk vinden dat kinderen goed ontbijten zodat ze de dag goed kunnen starten. Kinderen leren op een feestelijke manier hoe belangrijk een goed ontbijt is en wat je ’s ochtends het beste kunt eten.”

Ontbijtpakket
Naast het brood van warme bakker Gerard Vaags heeft het Nationaal schoolontbijt een ontbijtpakket samengesteld volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf met verschillende soorten beleg, fruit, eieren en melk.

Aan het begin van het ontbijt is er gelegenheid voor het stellen van vragen aan de bakker, diverse vragen komen aan de orde. “Hoe word je bakker? waarom moet je altijd zo vroeg opstaan en kun je ook bakker zijn als bijbaan? Daarna wordt er volop gebruik gemaakt van het ontbijt en kunnen de leerlingen met een goed gevulde maag aan de lessen op school beginnen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant