Juf Thea en haar man met de kinderen en leerkrachten van de Kolibrie. Foto: Fer van Beurden
Juf Thea en haar man met de kinderen en leerkrachten van de Kolibrie. Foto: Fer van Beurden

Juf Thea neemt afscheid van de Kolibrie

Onderwijs

WINTERSWIJK - Op vrijdag 8 juli nam Thea Oonk afscheid van obs de Kolibrie. Na 40 (on)wijs leuke jaren, zoals ze zelf zegt, gaat ze met pensioen. Kinderen en leraren maakten er een feestelijk dag van. 

Thea is sinds 1981 werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Ze is gestart als invaller en in 1985 voor vast gaan werken op de Professor Kohnstammschool. Na er een periode tussenuit te zijn geweest, is ze in 1992 weer gaan invallen op onder andere de Olm, de Bargerspaske en ook weer de Kohnstammschool. In 1998 kreeg ze een vaste aanstelling op de Kohnstamm en daar is ze de rest van haar loopbaan gebleven. De Kohnstamschool is in de tussentijd gefuseerd met de Olm en de Ribes en heet nu obs de Kolibrie. 

De laatste jaren voor haar pensioen heeft ze nog mogen lesgeven op de nieuwbouwlocatie MFA Pelkpark, het gebouw met daarin gevestigd obs de Kolibrie, cbs de Bataaf, muziekvereniging Excelsior en peuterspeelzaal Pippeloentje. Ze heeft zich nog hard gemaakt bij de gemeente voor extra speelruimte op het plein. Het resultaat was een mooi en groot schoolplein. Juf Thea heeft tijdens haar loopbaan meerdere keren de krant gehaald want ze stond onder andere bekend om haar passie voor toneelspelen en heeft met uiteenlopende typetjes een onuitwisbare indruk achtergelaten bij de kinderen van onze school. Maar iedereen kent haar ook als gedreven leerkracht met tot op de laatste dag een grote betrokkenheid bij haar leerlingen. Daarmee heeft ze het verschil kunnen maken voor de kinderen en een goede basis gelegd voor hun toekomst. 

Op vrijdagochtend 8 juli werd ze thuis opgehaald met een huifkar door haar eigen groep 6 en op school werd ze onthaald door het team en de leerlingen die samen een erehaag vormden. Juf Thea heeft afscheid genomen van alle groepen en van elke groep heeft ze een deel van een versierde vlaggenlijn cadeau gekregen. Aan het eind van de ochtend liep ze voor de laatste keer de school uit met een vlaggenlijn van wel 50 meter lang. Een mooie herinnering aan 40 (on)wijs leuke jaren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk