Skills Award voor Joey Buiting. Foto: PR Pronova

Skills Award voor Joey Buiting. Foto: PR Pronova

Diploma-uitreiking voor schoolverlaters van Pronova

Onderwijs

WINTERSWIJK - Voor de schoolverlaters van Pronova praktijkonderwijs was dinsdag 28 juni een speciale dag, want zij kregen hun diploma uitgereikt. Na 2 jaar een alternatieve diploma-uitreiking gehouden te hebben, konden de diploma’s dit jaar weer feestelijk én in een volle zaal in ontvangst genomen worden. 

De leerlingen kwamen samen met hun ouders, in hun mooiste kleding bij de feestelijk aangeklede school aan. Na de ontvangst kregen alle leerlingen van hun mentor en/of opleider een persoonlijk woordje over de weg die zij hebben afgelegd en de ontwikkeling die zij hebben doorgemaakt, om vervolgens hun diploma in ontvangst te nemen.

36 leerlingen gaan dit jaar Pronova verlaten, waarvan er 32 met een diploma praktijkonderwijs van school gaan en 4 met een getuigschrift praktijkonderwijs. Daarnaast hebben ook nog 17 leerlingen een Entree diploma behaald en vervolgen zij hun studie op MBO niveau 2. 15 leerlingen stromen uit met een baan en 3 leerlingen gaan nog met behulp van de SDOA opzoek naar een baan. Verder gaan er nog 3 leerlingen naar de Entree opleiding in Doetinchem. Dat directeur Nicole Bremmer en de opleiders trots zijn op hun leerlingen bleek wel uit de mooi woorden die zij spraken. Dit werd bekrachtigd door alle certificaten die uitgedeeld werden voor de verschillende praktijkrichtingen die de school aanbiedt.

In de kantine van de school werd er een drankje en aan hapje aangeboden aan de schoolverlaters en hun ouders. En toen kwam de verrassing voor Joey Buiting. Hij kreeg dit jaar de Skills Award aangeboden. Dit is een award vanuit BTO Winterswijk (Bevordering Techniek Onderwijs) in samenwerking met Pronova. Deze award gaat elk jaar naar de leerling die op een bijzondere manier zijn/haar onderwijs positief heeft afgerond. Joey werd door de directeur toegesproken en nam de award vol trots in ontvangst.

Alle leerlingen kregen een feestpakket mee naar huis, om daar het feest nog even voort te zetten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk