De kinderchampagne werd ontkurkt bij BSO Kicken. Foto: PR SWW
De kinderchampagne werd ontkurkt bij BSO Kicken. Foto: PR SWW

Inclusieve groene buitenruimte bij Sport en Spel BSO Kicken geopend

Onderwijs

WINTERSWJK -De nieuwe, inclusieve groene buitenruimte bij Sport en Spel BSO op Sportpark Jaspers is officieel geopend. Onder het toeziend oog van de kinderen, ouders, collega’s, partners en belangstellenden plopte vrijdagmiddag de kinderchampagne en werd de tuin onder luid applaus in gebruik genomen.

Twee jaar geleden ontving directeur-bestuurder van SWW Kinderopvang, Joyce Boom een filmpje van een aantal kinderen van BSO Kicken. En dat filmpje stemde haar een beetje verdrietig. In het filmpje zag zij vooral tegels, stenen en hekken. Joyce liet het filmpje zien aan wethouder Elvira Schepers, zij heeft namelijk de portefeuille inclusie, of zoals ze dat zelf liever noemt, drempelvrij. Elvira zag ook direct dat hier nog mooie stappen te maken waren en wilde graag meewerken aan verandering. Joyce benaderde de Stichting Kanjers voor Kanjers en zij waren zeer enthousiast over het project en zegden de financiering van de speeltoestellen toe. 

Ook de sportverenigingen FC Winterswijk en de Winterswijkse Tennis Club waren nauw betrokken. Douwe Wessels van de Hofmeesters zorgde voor een mooi ontwerp dat geweldig is uitgevoerd door Hoveniers en groencentrum Wenninkhof. Allemaal met maar 1 doel, de buitenruimte van Sport- en Spel BSO Kicken op Sportpark Jaspers zo drempelvrij, groen en aantrekkelijk mogelijk openstellen voor kinderen in de leeftijd van 4-13 jaar.

Vrijdag na het officiële gedeelte was er voor de kinderen een scala aan activiteiten op het buitenterrein. Van parcours lopen, tot Padel spelen, Muziek van Musicmaatje, voetballen en voor de hongerige magen waren er poffertjes. Elke activiteit leverde een stempel op waarna de volle kaarten in een grote bus op het middenterrein gestopt werden. Vier winnaars kregen een tandemvlucht paragliden.
Het was een drukke, gezellige middag en de missie van de kinderen die het plan hebben bedacht is geslaagd! Nu kunnen zij, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes drempelvrij spelen bij Sport- en Spel BSO Kicken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk