Het weer presenteren. Foto: Karen Breukers
Het weer presenteren. Foto: Karen Breukers

Kinderen van Petje af Achterhoek ontdekten in één dag veel nieuwe beroepen

Onderwijs

WINTERSWIJK/NEEDE - Werken in een ziekenhuis, met make-up, in de techniek, bij een pakketdienst of als weerpresentator bij het RTL Weer. Hoe is dat in de praktijk en wat moet je ervoor leren? Dat ervaarden de kinderen van Petje af Achterhoek afgelopen zondag tijdens het live event ‘Later als ik Groot ben’. Uit alle delen van Nederland kwamen de kinderen van Petje af samen bij Kinepolis in Utrecht waar het evenement plaatsvond. “Ik vond eigenlijk alles leuk maar het bezorgen van pakketjes vond ik super om te doen!” reageerde één van de kinderen.  

Al vroeg vertrokken de groepen kinderen vanuit Neede en Winterswijk. Samen met de bus: dat was al één en al gezelligheid. Aangekomen bij Kinepolis in Utrecht ontdekten ze verschillende beroepen. Buiten beklommen ze de stormbaan van Defensie, bekeken ze de ambulance van binnen, blusten ze een brand en ontdekten ze een gerecyclede auto van de TU Eindhoven. Binnen ervaarden ze, onder meer, hoe het is om op een recreatiepark, met windenergie of in de waterbouw te werken. Voor elk kind was er wat wils door de verscheidenheid aan organisaties en bedrijven. Jochem van Gelder en Rein van Duivenboden waren ook van de partij. De kinderen konden met hen op de rode loper én op de foto. 

‘Ik presenteerde zelf het weer!’
Van William Huizinga van RTL Weer leerden de kinderen wat je over het weer moet leren en hoe je dit presenteert. Voor het green screen liet hij zien hoe hij dit doet: waar moet je staan en waar moet je allemaal op letten? Vervolgens namen kinderen hier zelf plaats om via de microfoon het weer te presenteren. “Wat tof om mezelf op tv te zien” was de reactie van, misschien wel, een toekomstig presentatrice.

Petje af 15 jaar 
Dit event in Utrecht sloot perfect aan bij het programma van Petje af. Wekelijks ontvangen zij, op lokaal niveau, kinderen van 10 tot en met 14 jaar om ze kennis te laten maken met diverse werkvelden en inspirerende rolmodellen. De kinderen leren niet uit boeken maar dóen en ervaren. Zo krijgen ze inzicht in hun drijfveren, interesses, talenten en mogelijkheden in de wereld. Het programma biedt kansen aan kinderen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Petje af zet zich al 15 jaar in voor kansengelijkheid voor kinderen. Afgelopen zondag ontdekten ze op één dag maar liefst 20 beroepen. Een prachtige ervaring.


www.petjeaf.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk