Aan de slag in de natuur in Ratum. Foto: PR IVN/KNNV
Aan de slag in de natuur in Ratum. Foto: PR IVN/KNNV

IVN/KNNV Natuurwerkdag Ratum

Natuur

RATUM - Natuurverenigingen IVN en KNNV Oost-Achterhoek houden op zaterdag 10 februari de eerste natuurwerkdag van dit voorjaar. Deze keer gaan deelnemers aan de slag op natuurterrein De Haarman in Ratum. 

De Haarman
De Haarman is een kleinschalig natuurterrein, dat enigszins verscholen ligt. Het ligt tegen de Duitse grens en is voor de wandelaar eigenlijk alleen via het Kommiezenpad bereikbaar. Dat heeft als groot voordeel dat het terrein relatief ongerept is. Er groeit hier heide en men vindt dan ook de flora en fauna die karakteristiek zijn voor kleine heidepercelen. Veel voorkomend, maar ongewenst zijn boomopslag en het pijpestrootje. Aan oe natuurwerkers de mooie taak om op zaterdagmorgen de boomopslag te verwijderen en ook zoveel mogelijk het pijpestrootje. Er is deskundige begeleiding aanwezig, met kennis van het terrein en veel ervaring in het onderhoud van natuurgebieden. Deelnemers doen kennis op en kunnen kennis maken met andere natuurliefhebbers.
De dag staat onder leiding van H. Toebes. Opgave graag per email, minimaal 2 dagen van te voren: h.toebes@solcon.nl. Voor gereedschap wordt gezorgd. Ook is er koffie, thee en soep. Neem wel zelf boterhammen mee. We verzamelen op zaterdag 10 februari om 9.30 uur bij het natuurgebied. De precieze locatie ontvangt men bij aanmelding. Parkeerruimte is beperkt, dus kom waar mogelijk met de fiets. Zorg voor stevig schoeisel. Er zijn handschoenen, maar het is fijn als je je eigen handschoenen meeneemt. Er wordt tot ongeveer 14 uur gewerkt

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk