De beukenlaan moet vervangen worden. Foto: PR Geldersch Landschap & Kasteelen
De beukenlaan moet vervangen worden. Foto: PR Geldersch Landschap & Kasteelen

Denk mee over duurzame toekomst laan landgoed Gossink

Natuur

WINTERSWIJK - Op landgoed Gossink, ten oosten van Winterswijk, is een beukenlaan ernstig in verval. Om ook voor de toekomst hier een mooie laan te houden, gaat Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) de beuken vervangen door nieuwe laanbomen aan te planten, passend bij het landgoed en het veranderende klimaat. Dit gebeurt in overleg met omwonenden en direct betrokkenen.

Het overleg met omwonenden vindt plaats op donderdag 9 november om 16.00 uur op het landgoed. Startplek: parkeerplaats bij de werkschuur van GLK aan de Achterweg. Omwonenden en betrokkenen zijn dan van harte welkom om de huidige situatie te bekijken en vragen te stellen aan Ronny ter Horst en Gerry Bulten van het beheerteam Achterhoek van GLK.

Geldersch Landschap & Kasteelen beheert natuur, kastelen en landgoederen. De organisatie beschermt en behoudt de karakteristieke rijkdom van Gelderland zodat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten. De brede steun van donateurs, vrijwilligers, bedrijven, fondsen, overheid en de Nationale Postcode Loterij maakt het mogelijk dat  Geldersch Landschap & Kasteelen haar werk kan doen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk