Ontdek de natuur rond de Oude Bocholtsebaan. Foto: PR KNNV
Ontdek de natuur rond de Oude Bocholtsebaan. Foto: PR KNNV

KNNV fietsontdekkingstocht Oude Bocholtsebaan

Natuur

 WOOLD - De KNNV houdt op zaterdag 27 mei van 14 tot ongeveer 17.00 uur een fietsontdekkingstocht in de omgeving van de Oude Bocholtsebaan in Winterswijk Woold.

Biodiversiteit
De Oude Bocholtsebaan is een voormalige spoorweg die van Winterswijk naar Bocholt liep. Het traject is al decennia niet meer in gebruik en de natuur heeft er ruimschoots de ruimte gekregen. De biodiversiteit is er groot, zowel qua flora als fauna. Het is dan ook een mooie bestemming in het kader van de week van de biodiversiteit.

Gevarieerde fietstocht
Vanaf het centrum van Winterswijk maken deelnemers een prachtige, gevarieerde fietstocht langs bossen, houtwallen en beken. Men leert meer over landschapselementen, ecosysteem en specifieke bomen en planten. Fietsers zullen de geelgors horen en zien en wellicht ook de zeldzamere grote gele kwikstaart. Ondertussen genieten we van het prachtige landschap en zijn er ruimschoots afstappunten om even de benen te strekken en stil te staan bij bijzondere bomen, bloemen en vogels.

Meefietsen?
De fietstocht is ongeveer 17 kilometer en er wordt 3 uur voor uitgetrokken. Een heel ontspannen tempo dus, dat voor jong en oud te volgen is. Opgave kan bij de gids, Ed Grotenhuis, op telefoonnummer 0543-520714. Deelnemers vertrekken vanaf de parkeerplaats van theater de Storm aan de Haitsma Mulierweg in Winterswijk. Neem eventueel iets te drinken of eten mee.
Deelname aan de excursie is gratis, maar een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk