De geelgors. Foto: PR KNNV
De geelgors. Foto: PR KNNV

Vogelexcursie naar de Schippersbeek en Borkense baan

Natuur

KOTTEN - De KNNV houdt op zondag 21 mei van 7 uur tot ongeveer 10.30 uur een vroege vogelexcursie naar de Schippersbeek en Borkense baan in Winterswijk Kotten.

Het voorjaar is toch wel dé tijd om vogels te spotten. Het baltsen, broeden en vervolgens het grootbrengen van de kuikens, het is allemaal schitterend om te volgen. Op zondag 21 mei gaan belangstellenen onder leiding van een zeer ervaren vogelaar naar de Schippersbeek en de Borkense baan in Winterswijk Kotten. Dit is een bijzonder gebied, een beek en een voormalige spoorlijn die is omgevormd tot prachtige natuur. De soortenrijkdom is inmiddels erg groot. Vogels die deelnemers zeker zullen treffen zijn de geelgors, roodborsttapuit, grasmus en boompieper. Verder bestaat er een kans om bijvoorbeeld de boomleeuwerik, grauwe klauwier en de spotvogel te horen en zien. Al die soorten komen hier voor, omdat ze hier de juiste habitat vinden. Zo profiteert de grauwe klauwier van de vele libelles, die hij bejaagt. De beste trefkans voor de meeste vogels is in de vroege ochtend, vandaar dat de excursie al om 7 uur start.

De gids, Jan Stronks, is een natuurkenner pur sang en een uitstekende en zeer ervaren vogelkenner. Men hoeft zelf dan ook geen bijzondere ervaring te hebben. Interesse en een goed humeur is eigenlijk al voldoende. Vertrek op zondag 21 mei om 7 uur vanaf de kruising van de Kuipersweg met de Borkense baan in Winterswijk Kotten. Zorg voor goed schoeisel, waarmee je ook in nat terrein goed uit de voeten kunt. Laarzen zijn ideaal. Verder is het leuk om een verrekijker mee te nemen maar dit is niet noodzakelijk. Aanmelden per email bij de gids: janstronx@gmail.com.

De roodborsttapuit. Foto: PR  KNNV

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk