Bij Aardewerk De Stegge krijgen de deelnemers koffie of thee. Foto: PR
Bij Aardewerk De Stegge krijgen de deelnemers koffie of thee. Foto: PR

Themafietstocht rond Winterswijk

Natuur

WINTERSWIJK - De Achterhoek bruist van de natuurvriendelijke, ecologische en biologische initiatieven. Projecten die allemaal als doel hebben de Achterhoek mooi en leefbaar te houden, ook voor volgende generaties. Beweging ‘Liefde voor het Klimaat’ organiseert daarom geregeld fiets- en wandeltochten in steeds een ander stukje Achterhoek. Tijdens die tochten geven bevlogen ondernemers en enthousiaste vrijwilligers een inkijkje in hun mooie, duurzame projecten. Op zaterdag 18 maart start om 10.15 uur een fietstocht bij station Winterswijk. In het weekend kunnen treinreizigers gratis de fiets meenemen met Arriva. Ook is er bij het station de mogelijkheid om een fiets te huren. Aarde-Werk de Stegge ontvangt de fietsers met koffie of thee (liefst eigen beker meenemen). De lunch (zelf meebrengen) is rond 13 uur, koffie, thee en fris zijn te koop. Na het bezoek aan Buur & Puur wordt teruggefietst naar het station.

Gezond, lokaal voedsel
Liefde voor het Klimaat heeft een mooie fietsroute uitgezet door de buurtschappen van Winterswijk. Deze tocht van circa 20 km. gaat langs twee bijzondere boerenbedrijven: pioniers die graag willen laten zien wat er allemaal mogelijk is. Zo is Aarde-Werk de Stegge al 15 jaar geleden begonnen met telen in kringlopen van groente, fruit, noten en zaden. Boerin Gea vertelt wat permacultuur inhoudt, en hoe zij dit in praktijk brengen. Daarna volgt een rondleiding over haar terrein met voedselbos, groentetuin, boomgaard, waterzuivering en duurzame energievoorziening. In het tweede deel van de route wordt een bezoek gebracht aan Buur&Puur. Op deze nog prille, biologische tuinderij met boerderijwinkel verbouwen en verkopen Anneke en Bert groente en aardappelen voor het hele seizoen. Ze vertellen er graag over. Hun droom is dat Winterswijk op den duur zelfvoorzienend wordt. Na dit bezoek gaat de tocht terug naar het station.

De fietstocht staat onder leiding van Tonny Stoltenborg en Ab Nijman. Aanmelden en nadere informatie via liefdevoorhetklimaat@gmail.com en via Facebook en Instagram.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant