KNNV Natuurwerkdag in Meddo. Foto: PR KNNV
KNNV Natuurwerkdag in Meddo. Foto: PR KNNV

KNNV Natuurwerkdag Meddo

Natuur

Een helpende hand werkt in de natuur

MEDDO - Natuurvereniging KNNV Oost-Achterhoek houdt op zaterdag 11 maart de laatste natuurwerkdag van dit voorjaar. Deze keer gaan aanwezigen aan de slag in het heideveld bij het Detersbos aan de Scheurvorenweg in Winterswijk Meddo.

Detersbos
Het Detersbos ligt tussen de dorpskern van Meddo en het Duitse Ellewicker Feld. Dit gebied is een kleine honderd jaar geleden ontgonnen. Voor de ontginning was hier woeste heidegrond. Door de ontginning zijn er relatief grootschalige landbouwpercelen gekomen en is de heide grotendeels verdwenen. Het Detersbos is de ontginningsdans ontsprongen, er ligt nog een stukje heide. Het is een belangrijk natuurgebied, temidden van de landbouw. Het is een toevluchtsoord voor dieren en er komen zeldzame planten voor.

Heide is prachtige natuur, die wel enig onderhoud vergt. De KNNV gaat hier de natuur een handje helpen door berkenopslag en pijpenstrootjes te verwijderen, die anders de heide zouden gaan overwoekeren.

Deelnemers gaan in een ontspannen tempo aan de slag. Mede door het werk zal de soortenrijkdom hier in stand blijven en zich verder ontwikkelen. Er is uiteraard deskundige begeleiding aanwezig, met kennis van het terrein en veel ervaring in het onderhoud van natuurgebieden. Vrijwilligers kunnen  dus veel leren over natuur(beheer) en de flora en fauna die in het terrein voorkomen. Ondertussen maakt men tijdens een kop koffie of soep kennis met gelijkgestemde natuurliefhebbers.

De dag staat onder leiding van H. Toebes, een ervaren en enthousiaste KNNV kracht. Opgave graag per email, minimaal 2 dagen van te voren: h.toebes@solcon.nl. Voor gereedschap wordt gezorgd. Bovendien zorgt KNNV voor koffie/thee en heerlijke warme soep. Neem wel zelf boterhammen mee. Deelnemers verzamelen op zaterdag 11 maart om 9.30 uur bij het Detersbos. Dit is halverwege de Scheurvorenweg tussen de Lemmenesweg en de Beijersdiek. Zorg voor stevig schoeisel en eventueel een klapstoeltje voor de pauze. Er zijn handschoenen, maar het is fijn als men eigen handschoenen meeneemt. Er wordt gewerkt tot  ongeveer 14.30 uur. Het is ook mogelijk om alleen in de ochtend of middag te komen. Geef dat dan even aan bij de aanmelding.

KNNV Natuurwerkdag in Meddo. Foto: PR KNNV

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk