Aan de slag in de groeve. Foto: PR
Aan de slag in de groeve. Foto: PR

Duik in de dino tijd met de Museum Jeugd Universiteit

Natuur

WINTERSWIJK- In maart start de Museum Jeugd Universiteit, als partner van het Steengroeve Museum Winterswijk, haar tweede collegecyclus. Kinderen van 8 tot 12 jaar zijn welkom.

In het voorjaar van 2023 zijn er weer 4 zondagochtenden lezingen door (inter-)nationale experts voor kinderen in Gebouw Emma, Raetmansweg 10 in Ratum. De Museum Jeugd Universiteit past binnen de Universiteit van Ratum. Presentaties, cursussen, onderzoek en afstudeeropdrachten zijn de activiteiten die deze overkoepelende naam krijgen binnen het Steengroeve Museum.
Op zondag 5 maart vraagt Feiko Miedema zich af of er ook dolfijnen waren in de dinotijd? Eric Mulder van Natura Docet geeft op 2 april het antwoord op de vraag of onze voorouders eruitzagen als vissen. Op 14 mei komt Melanie During. Zij heeft vorig jaar augustus in een voordracht meer verteld over het moment van uitsterven van de dinosaurussen. Dit was toen voor volwassenen maar nu is de jeugd aan de beurt. Tenslotte zal op 4 juni de regionale geoloog Herman Winkelhorst vertellen over zijn ontdekkingen en de gevaren op Spitsbergen.
Alle kinderen krijgen een collegekaart en na de vier bijeenkomsten te hebben bijgewoond een diploma van de Museum Jeugd Universiteit. Ouders mogen de colleges niet bijwonen. Inschrijving voor deze cyclus kost 20 euro per persoon en kan via de website van het Steengroeve Museum (www.desteengroeve.nl) en de Museum Jeugd Universiteit (www.museumjeugduniversiteit). De bijeenkomsten starten om 10.30 uur. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk