Rondleiding door de groeve. Foto: Annet Piek
Rondleiding door de groeve. Foto: Annet Piek ANNET PIEK Luxe in beeld!; Annet Piek

Gidsen gezocht voor rondleiding in steengroeve

Natuur

WINTERSWIJK - Al vele jaren leiden gidsen bezoekers van de regio rond in en rondom de steengroeve. Op dit moment zijn er een twintigtal gidsen die iedere woensdag- en zaterdagmiddag met een groep op pad gaan. Ook vinden er rondleidingen op afspraak buiten deze momenten plaats. Jaarlijks laten de gidsen zo circa 2000 mensen afdalen in de Winterswijkse groeve. Wegens verdere groei worden er nu weer extra gidsen gezocht.

Al sinds 2010 bestaat de mogelijkheid met een gids een wandeling bij en in de steengroeve te maken. Onderweg wordt toegelicht hoe het Winterswijkse landschap is ontstaan. Verder is er aandacht voor de vele activiteiten rondom de groeve. Voorbeelden als Sibelco, het Natura 2000 gebied de Willinks Weust, het Nationaal Landschap, het Steengroeve Theater en het Steengroeve Museum en natuurlijke de unieke geologische waarden van de bodem worden besproken.

Belangstellenden krijgen een interne opleiding als gids en lopen aanvankelijk met bestaande gidsen mee. De nieuwe gidsen zullen al deze zomer inzetbaar zijn. Op dit moment zijn de rondleidingen een activiteit in samenwerking tussen 100%Winterswijk en de Stichting Erfgoed & Nationaal Landschap Winterswijk. 

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij dirkwillink@stichtingerfgoed-nlw.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant