De waterlinde werd zaterdag geplant. Foto: Olivier IJsman
De waterlinde werd zaterdag geplant. Foto: Olivier IJsman

Winterlinde voor Winterswijk

Natuur

WINTERSWIJK - Op zaterdag 4 februari hebben Antoinet Looman en Hendrik van Prooije, respectievelijk lijsttrekker en lijstduwer van de partij Water Natuurlijk in het waterschap Rijn en IJssel, samen met wethouder Gosse Visser een boom geplant op het terrein van de Winterswijkse IJsvereniging. 

Door Sis Huiskamp

Deze winterlinde staat nu op een mooie plek die vanaf de Kottenseweg goed zichtbaar is. De boom is geplant in het kader van een campagne van Urgenda ‘Meer Bomen Nu’. Op dezelfde zaterdag zijn in alle provincies bomen en zaailingen herplant om ze de ruimte te geven en aandacht te vragen voor biodiversiteit en klimaat.

Water Natuurlijk, een onafhankelijke waterschapspartij spant zich in voor natuurlijk waterbeheer en wil met deze boomplantactie het belang van de waterschapsverkiezingen op 15 maart benadrukken. Deze plek, de (natuur)ijsbaan, is daar bij uitstek geschikt voor. Hendrik van Prooije is naast lijstduwer ook ijsmeester van de ijsvereniging en heeft bij deze gelegenheid nog eens uitgelegd hoe de Winterswijkse ijsvereniging natuurlijk bronwater gebruikt om ijs te maken en het daarna ook weer hergebruikt. Van Prooije ontving in 2022 de duurzaamheidsprijs van de gemeente Winterswijk.

Van links naar rechts: Antoinet Looman, Hendrik van Prooije, zijn kleinzoon Felix en wethouder Gosse Visser. Foto: Sis Huiskamp

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk