De KNNV werkgroep Natuurbeheer heeft even pauze. Foto: PR KNNV
De KNNV werkgroep Natuurbeheer heeft even pauze. Foto: PR KNNV

KNNV werkgroep Natuurbeheer krijgt nieuwe gereedschaps- en foerage wagen

Natuur

WINTERSWIJK - ‘Als je met goed materiaal werkt, werk je met veel meer plezier!’ Dat is de gedachte bij de deelnemers aan de werkdagen van de KNNV werkgroep Natuurbeheer. Dat geldt voor het gereedschap, maar ook voor de aanhangwagen die gebruikt wordt. De werkgroep had de beschikking over een oude grote open aanhangwagen voor haar materiaal met onder andere een kraam, maar de wens was een compactere behuizing die ook voor de chauffeurs makkelijker hanteerbaar zou zijn. 

De werkgroep Natuurbeheer is een van de werkgroepen van de Afdeling Oost-Achterhoek van de KNNV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging), Vereniging voor Veldbiologie. Van september tot wel in februari trekken KNNV-leden en andere vrijwilligers er op uit om kleine natuurterreinen te onderhouden. Meestal is dit het ontdoen van opslag. Soms ook bij bijzondere landschapselementen zoals een oude brandkolk.
Ook niet-leden komen iedere keer meewerken omdat zij het leuk vinden om de handen voor de natuur uit de mouwen te steken. Het plezier van het samen bezig zijn, is bij de werkgroep heel belangrijk. Soms komt een scoutinggroep helpen en ook vanuit het asielzoekerscentrum heeft men jaren meegedaan.
De werkgroep heeft als doel het in standhouden van kleine natuurterreintjes die particulier eigendom zijn, maar waarvoor men vaak niet de tijd of de financiële middelen heeft om die te onderhouden. Zonder regelmatig onderhoud groeien deze terreinen dicht waardoor de natuurwaarden (onder andere orchideeën en hagedissen) verdwijnen.
De aanschaf van deze nieuwe aanhangwagen is mogelijk gemaakt, via het SBNL Natuurfonds, door het Baron en barones Van Hemert tot Dingshof-Coldeweij Fonds, een van de kleinere particuliere fondsen die actief natuur- en landschapsbeheer ondersteunen. De werkgroep is dit fonds zeer dankbaar. Hiermee kunnen zij weer jaren voort om de natuur waar nodig te ondersteunen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk