Vlinders kijken rondom Winterswijk. Foto: PR VALA
Vlinders kijken rondom Winterswijk. Foto: PR VALA

Vogel- en vlinderexcursies in Winterswijk

Natuur

WINTERSWIJK - Iedereen die geïnteresseerd is in de vogels en vlinders van het Achterhoekse cultuurlandschap kunnen deelnemen aan twee excursies van de Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek (VALA). In juni kan men twee maal op pad om vogels en vlinders te bewonderen, rondom Winterswijk.  

De vereniging viert dit jaar haar 10-jarig jubileum en organiseert allerlei gratis activiteiten voor boeren, burgers en buitenlui. Zo ook een vogelexcursie op woensdagochtend 1 juni en een vlinderexcursie op zaterdagmiddag 25 juni, beiden in het buitengebied van Winterswijk. De vogelexcursie start al om 7 uur, alleen voor vroege vogels dus.
Onder leiding van ecoloog Jan Stronks maken deelnemers een wandeltocht van circa 2,5 uur. Men krijgt daarbij uitleg over de optimale leefomgeving van specifieke soorten, het beheer daarvan en uiteraard het daadwerkelijk (leren) herkennen van kenmerkende vogels en vlinders. 

Online aanmelden
Wie wil deelnemen aan een of beide excursies, of aan een van de andere activiteiten die VALA dit jaar organiseert, kan zich aanmelden via de pagina Activiteiten op www.de-vala.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant