Onzelievevrouwebedstro. Foto: Monique Riemens
Onzelievevrouwebedstro. Foto: Monique Riemens

KNNV excursie late voorjaarsflora

Natuur

WINTERSWIJK - Natuurvereniging KNNV Oost-Achterhoek houdt op zaterdag 21 mei een excursie naar enkele heel bijzondere bossen vlak over de grens. In Wüllen bij Ahaus gaan deelnemers op zoek gaan voorjaarsflora, die je in deze samenstelling eerder in Zuid Limburg verwacht.

Onzelievevrouwebedstro en boswederik
De voorjaarsbloei is in volle gang. Het is nu de tijd voor de latere soorten; de vroege soorten zijn al weer uitgebloeid. In Wüllen verwachten de KNNV gidsen de slanke sleutelbloem, heelkruid, eenbes en boswederik aan te treffen. Stuk voor stuk bijzondere soorten, die zeker niet in ieder stukje bos te vinden zijn. Bijzondere vermelding, alleen al vanwege de scrabblewaardige naam, is onzelievevrouwebedstro. Deze heerlijk ruikende plant is zeldzaam in deze contreien. Het werd vroeger wel gebruikt als kussenvulling en vond ook zijn weg naar de keuken. De fijne bloempjes zijn nu te bewonderen, voor wie ze kan vinden. De ervaren gidsen kennen het terrein uitstekend en leiden de deelnemers feilloos naar alle bijzondere planten. Als het een beetje meezit zien aanwezigen ook de welriekende nachtorchis en andere orchideeën.

De excursie staat onder leiding van F. Bos en T. Croese, ervaren gidsen met decennia ervaring in de Achterhoekse flora. Opgave graag minimaal 2 dagen van te voren per app of sms op 06-14063024. Vertrek op zaterdag 21 mei om 10 uur van het parkeerterrein van theater De Storm aan de Haitsma Mulierweg in Winterswijk. Rond 17 uur is men terug. Neem wel een eigen lunch mee. Bovendien wordt stevig schoeisel aanbevolen. Deelname aan de excursie is gratis; een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant