Uitzwaaiconcert Crescendo. Foto: PR Crescendo
Uitzwaaiconcert Crescendo. Foto: PR Crescendo

Uitzwaaiconcert Crescendo

Muziek

RATUM - Het lego concert van Crescendo geeft op vrijdag 29 maart een zogenoemd uitzwaaiconcert voor het grote orkest. Dit grote orkest reist op 6 april af naar Drachten om daar mee te doen aan de Openbare Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Ook is het grote orkest uitgenodigd door het Lego om dit concert als tweede en tevens laatste try out te gebruiken voordat zij gaan deelnemen aan het kampioenschap.

Voor het grote orkest betekent dit dat zij naast een paar andere bekende werken, vooral het verplichte werk Mantra van Thomas Doss als hoofdgerecht op de lessenaar hebben staan. Voor de musici een mooie gelegenheid om het stuk officieel uit te voeren en voor de thuisblijvers een moment om het stuk ‘live’ te horen. Het grote orkest staat onder leiding van Erik Kluin. Het optreden op 6 april, inclusief de uitslagen worden uitgezonden via een livestream via de website: onfk.nl. De loting zal om 17.30u zijn, waarna het eerste orkest om 19.00 uur zal aftrappen. Rond 23.15 uur zal de prijsuitreiking zijn en rond middernacht zal Crescendo de uitslag delen op hun facebook pagina.

Na de uitvoering van het grote orkest zal het lego orkest de avond vervolgen en met hun mooie klanken en diversiteit aan nummers het grote orkest ‘uitzwaaien’. Denk hierbij aan nummers als ‘Lord of the dance’ en ‘Music from Frozen’.

Ook zal Maud Stronks, die actief is in beide orkesten, op deze avond soleren met het stuk ‘Eres Tu’ op Bugel. Zij zal begeleid worden door dirigent Henrike Oonk op de vleugel. Het Lego orkest staat onder leiding van Henrike Oonk.

Het concert vindt plaats in BoogieWoogie, Roelvinkstraat 2 in Winterswijk. Aanvang concert: 20 uur vanaf 19.30 uur is de zaal open. Entree is 10 euro, inclusief koffie of thee.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant