Als noten kunnen spreken
Foto: PR Eendracht
Als noten kunnen spreken Foto: PR Eendracht

Orkestklas en Unity brengen ‘Als noten spreken’

Muziek

WINTERSWIJK - Het verhaal achter de muziek, of muziek met een verhaal. Hoe je het ook bekijkt, muziek spreekt. De Orkestklas en Unity, beide opleidingsorkesten van muziekvereniging Eendracht Winterswijk onder leiding van Gerd Wensink, zullen ieder op een eigen manier verhalen in de muziek laten horen. Het concert is op zaterdag 30 maart, aanvang 20 uur in Theater de Storm. Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.theaterdestorm.nl

De orkestklas neemt luisteraars mee naar Laurens, een jongetje die met een melodietje in zijn hoofd rondloopt dat hij maar niet kwijt raakt. De muzikanten gaan samen met Laurens op zoek naar de oorsprong van het melodietje en maken een reis door de tijd waarbij ze verschillende bekende muziekstukken zullen laten horen. Of het lukt om het melodietje van Laurens te vinden dat blijft nog even geheim.
Unity zoekt het andere verhaal achter de muziek. Een aantal leden van Unity neemt luisteraars mee met hun herinneringen of belevingen bij het muziekstuk dat dan daarna gespeeld zal worden. Doordat Unity bestaat uit leden met uiteenlopende leeftijden is ook de muziek die voorbij komt tijdens dit concert van alle tijden, waardoor er een afwisselend programma is ontstaan. Als noten spreken klinkt er muziek met een verhaal.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant