Salomé Bonnema. Foto: Foppe Schut
Salomé Bonnema. Foto: Foppe Schut

Zondagmiddagconcert bij het Doopsgezind Kerkje: Salomé Bonnema!

Muziek

WINTERSWIJK - De Oskar Back Prijs is de tweejaarlijkse prijs voor 17- tot 26-jarige violisten van het Nederlandse Vioolconcours. Onder de winnaars tot nu toe zijn tal van grote namen uit de Nederlandse vioolwereld: Jaap van Zweden, Emmy Verhey, Jeroen de Groot en recenter Rosanne Philippens. Op zondag 18 februari vanaf 16.30 uur speelt de winnaar van dit jaar in het Doopsgezind Kerkje: Salomé Bonnema.

Salomé Bonnema (2001) kreeg op vijfjarige leeftijd haar eerste vioollessen. Op negenjarige leeftijd werd zij toegelaten tot de afdeling Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag en zij volgt nu de bacheloropleiding aan ditzelfde conservatorium. Salomé won diverse prijzen tijdens concoursen als het Nederlands Vioolconcours en het Prinses Christina Concours en volgde masterclasses bij onder anderen Philippe Graffin, Frank Peter Zimmermann, Rosanne Philippens – ook een bekende van het Doopsgezind Kerkje in Winterswijk-, Kirill Troussov en Baiba Skride. Salomé treedt op als solist en daarnaast speelt ze graag kamermuziek. Ze is primarius van het succesvolle Viride Kwartet, dat in 2019 het strijkkwartetstipendium van het Kersjes Fonds won. Sindsdien treedt het kwartet op in de mooiste concertzalen van Nederland. Van 2019 tot en met 2023 was het kwartet ‘Quartet in Residence’ bij de Zeister Muziekdagen en sinds oktober 2023 neemt het kwartet deel aan de residency van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam. Salomé bespeelt een Charles Adolphe Gand viool in bruikleen van Beare’s International Violin Society. Ook is ze dankbaar voor haar Charles Peccatte vioolstok, die ze in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via Theater de Storm of op de dag zelf aan de deur van het Kerkje aan de Torenstraat in Winterswijk vanaf 16.00 uur. Na het concert is er gelegenheid voor een drankje.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant