De Achterhoekse band Callahan Clearwater Revival brengt een tribute aan Creedence Clearwater Revical. Foto: PR
De Achterhoekse band Callahan Clearwater Revival brengt een tribute aan Creedence Clearwater Revical. Foto: PR

Oude tijden herleven in Kotten met CCR-tribute en disco’s Greenhorn, Electric Indian en Black Devil

Muziek

KOTTEN - Oude tijden herleven op zaterdagavond 9 maart in het bekende Kottense ‘discopaleis’ Vereniging Wilhelmina. Met niet minder dan drie populaire lokale discogroepen van weleer en de tributeband Callahan Clearwater Revival nemen de organisatoren een fikse duik in de jaren zeventig.

Er is binnen Vereniging Wilhelmina Kotten recentelijk een speciale evenementencommissie samengesteld, die jaarlijks meerdere events gaat organiseren. Haar eerste wapenfeit was afgelopen november de zeer geslaagde gala-avond van het 125-jarige gebouw Wilhelmina, die in passende stijl was aangekleed. In aansluiting daarop kan het publiek nu dus genieten van een flashback naar de seventies.

Met Callahan Clearwater Revival gaan de bezoekers terug naar de periode 1968-1972; de tijd van de onvervalste roots en swamp rock, een flashback naar de immens populaire band Creedence Clearwater Revival (CCR) met de kenmerkende rauwe stem van frontman John Fogerty. Klassiekers als Fortunate Son, Suzie Q, Born On The Bayou, Bad Moon Rising, Hey Tonight en Down On The Corner maken allemaal deel uit van de imposante lijst met hits van Creedence Clearwater Revival.

De muziek wordt vanuit de basis overgebracht door de vier Achterhoekse muzikanten van Callahan Clearwater Revival: Jan Willem Lichtenberg (zang/gitaar), Leon Huitink (drums), Marc Schenk (gitaar) en Erikjan Luiten (bas). Het viertal, dat een oefenruimte heeft in Kotten, treedt op door het hele land in popzalen, muziekcafés en op festivals.

Discokneiters
Het optreden van CCR wordt omlijst met ouderwetse discokneiters, golden oldies en rockklassiekers van Greenhorn, Black Devil en Black Dynamo. De ‘oude garde’ zal deze roemruchte disconamen als muziek in de oren klinken. Greenhorn maakte eind jaren ’60 met bekende namen als Henk Wiggers en Rudie Schreurs vooral furore in het Woold maar sloegen al snel hun vleugels uit. The Electric Indian zette de beginjaren ’70 met dj’s als Gerrit Kuenen en Wim Esselink in Kotten en wijde omgeving. Zelfs organiseerden ze sportevents inclusief muzikale omlijsting.
Een zeer populaire naam in de tachtiger jaren was Black Devil, die met Geert Leemkuil en Henk Hesselink achter de geluids- en lichtknoppen denderende shows wist neer te zetten. Alledrie zijn erop gebrand om dat sfeertje van toen weer naar boven te halen bij de discogangers.

‘’We rekenen deze keer dan ook vooral op een wat ouder publiek, dat graag nog eens wil genieten van de muziek waarmee ze zijn opgegroeid’’, zo laat de organisatie weten. ‘’De discoboys van weleer zijn super enthousiast dat ze weer eens achter de draaitafel mogen staan. Dus ja, oude tijden herleven in Kotten!’’

De 70’s Party in Wilhelmina Kotten op zaterdag 9 maart begint om 20.30 uur, entree 15 euro, uitsluitend aan de kassa.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk