Perossa. Foto: PR
Perossa. Foto: PR

Topact Percossa verzorgt voorprogramma Winterdrums

Muziek

WINTERSWIJK - Voor de 14e keer houden Drumshop Interdrum en Muziekvereniging Excelsior het slagwerkfestival Winterdrums. Zondag 28 januari wordt Theater de Storm in Winterswijk omgetoverd tot een slagwerkfestival met meerdere podia waarop zeer uiteenlopende slagwerkensembles zich presenteren. Tijdens deze editie van Winterdrums is er een bijzonder spectaculair voorprogramma samengesteld, namelijk een optreden van de professionele percussie-act Percossa. 

Percossa - Kees
Percossa, uitgeroepen tot de beste slagwerkgroep van 2017, maakt muziek en theater met traditionele instrumenten van over de hele wereld. Vier ervaren slagwerkers nemen het publiek in optredens mee van de ene opwindende soort slagwerkmuziek naar de andere, gecombineerd met theater. Percossa brengt tijdens het voorprogramma van Winterdrums de voorstelling ‘Kees’, geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en ouder. Kees heeft een geweldig gevoel voor fantasie. Alleen op zijn kamertje verzint hij zelf de prachtigste verhalen. Over ridders, kastelen en rovers. Als zijn ouders zich zorgen maken over vreemde grotemensendingen maakt Kees er onoverwinnelijke monsters van. Zijn fantasie houdt nooit op. De muzikale feelgoodvoorstelling Kees, laat zien hoe fantasie soms eng kan zijn, maar waarin ook ontdekt wordt dat er 100 verschillende manieren zijn om met angsten om te gaan.

Doorlopend slagwerkprogramma
Het slagwerkfestival Winterdrums is door de jaren heen uitgegroeid tot een populair evenement in de regio. Al sinds de eerste editie in 2010 werkt de slagwerkgroep zeer prettig samen met Tonny Kamperman van Drumshop Interdrum. Iedere editie wordt iets unieks en verrassends voor het publiek neergezet. Met optredens die na elkaar plaatsvinden in twee verschillende zalen, wordt het publiek continu vermaakt. Met maar liefst tien deelnemende slagwerkgroepen en nieuwkomers als Harmonie Vriezenveen en Jubal Varsseveld beloofd het weer een feestelijke en mooie slagwerkmiddag te worden. Voor iedere slagwerkliefhebber in de regio is deze middag dan ook een absolute must.

Kaartverkoop
De deuren van Theater de Storm zijn op zondag 28 januari vanaf 10.30 uur geopend. De voorstelling ‘Kees’ van Percossa (leeftijd 5+) is onderdeel van het slagwerkfestival Winterdrums. De voorstelling start om 11.00 uur in de grote zaal. Het slagwerkfestival Winterdrums zal aansluitend van 12.00 uur tot 17.00 uur doorlopend plaatsvinden, afwisselend in de theater- en feestzaal. De bar is de gehele middag geopend.

Kaarten voor Winterdrums kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar via de website van Theater de Storm of op de dag zelf aan de kassa. 

Kaarten voor Winterdrums inclusief Percossa kosten 7,50 euro (let op: beperkte capaciteit & vol=vol). Meer informatie over Winterdrums is te vinden op de Facebook pagina of website van Excelsior Winterswijk. 

Winterdrums. Foto: Jan Tenbergen

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk