Vocaal Ensemble Ex Arte. Foto: PR
Vocaal Ensemble Ex Arte. Foto: PR

Ex Arte zingt eigentijdse koormuziek in Barockkirche Zwillbrock

Muziek

ZWILLBROCK -  De Barockkirche Zwillbrock biedt op zondag 19 maart het prachtige decor voor een concert van Vocaal Ensemble Ex Arte. Het ensemble brengt hedendaagse, toegankelijke koormuziek gebaseerd op oude teksten en tradities en staat onder leiding van de Lichtenvoordse dirigent Emile Engel.

Het koor zingt bijvoorbeeld Eric Whitacres fenomenale ‘Sleep’ en werk van andere hedendaagse componisten als Ola Gjeilo, Eriks Esenvalds en David Lang, een nieuwe ster in de koorwereld. Hij schreef de filmsoundtrack ‘Just’ waarvan niet helemaal duidelijk is of het klassiek, pop of wereldmuziek is. De concertbezoeker kan dus komen luisteren en zelf oordelen.

Het ‘Miserere’ van de Schot James MacMillan staat centraal in het concert. Hij schreef het speciaal voor het internationaal gerenommeerde The Sixteen. Het is een indrukwekkende eigentijdse versie van oude muziek. Met verstilde momenten naast expressieve uitbarstingen. En met Keltische invloeden. Ook de Oekraïense Galina Grigorjeva baseert zich op aloude tradities. Haar ‘In Paradisum’ vormt een vloeiende verbinding tussen heden en verleden.

Het vocaal ensemble Ex Arte bestaat uit twintig geschoolde zangers uit de regio rond Enschede en staat sinds 2004 onder leiding van Emile Engel. Het koor is nu een vaste gast in Zwillbrock en verrukt de bezoekers altijd met koormuziek van de hoogste kwaliteit.

Ex Arte voert haar concert ‘Just Love’ uit op zondag 19 maart, om 16.30 uur in de Barockkirche Zwillbrock. De toegang is gratis. Vrijwillige giften voor de dekking van de onkosten zijn zeer welkom. Meer informatie: www.barockkirche-zwillbrock.de 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk