Foto: PR

Foto: PR

Benefietconcert voor Oekraïne in Vreden-Zwillbrock

Muziek

ZWILLBROCK/VREDEN - Het ensemble ‘Ukrainian Elegia’ presenteert op zondag 19 februari om 16.30 uur het concert Classics of Europe - klassieke muziek in de barokke kerk in Zwillbrock, pal op de grens met Nederland. De toegang is gratis, alle donaties gaan naar Oekraïne als hulp voor winteruitrusting.

Het ensemble bestaat uit drie professionele musici, die allemaal in Kiev wonen en werken. Hun artistieke paden hebben elkaar vaak gekruist in hun thuisland bij verschillende concerten, ze ontmoetten elkaar en leerden elkaar pas een half jaar geleden kennen in Duitsland na hun ontsnapping uit het oorlogsgebied. “We zullen Duitsland eeuwig dankbaar zijn, hier hebben we accommodatie en de rust gevonden om onze geliefde muziek te maken.”

De drie musici zijn Oksana Dondyk, sopraan, chef-dirigent en internationaal prijswinnaar, die met haar grote artistieke ervaring al grote successen heeft gevierd voor een enthousiast publiek. Oleksandra Syniakova is fluitist in het symfonieorkest van het Nationaal Filharmonisch Orkest en treedt ook op als solomuzikant met haar repertoire van klassieke en hedendaagse muziek. De pianiste Julia Sokolova is kamermusicus, internationaal laureaat en docent aan de muziekacademies in Odessa en Kiev, evenals de Nationale Universiteit voor Kunst en Cultuur.

De drie muzikanten wonen in verschillende steden in Noordrijn-Westfalen (Borken, Wesel en Frechen) en komen regelmatig bij elkaar om samen muziek te maken. De uitvoering van het muzikale trio wordt verrijkt door de journaliste Kateryna Orzhel. Ze werkt met verschillende technieken, met een focus op acryl schilderen en vooral string art, thread art. Door draden uit te rekken, worden abstracte, driedimensionale afbeeldingen gemaakt, die veranderende schaduweffecten creëren, afhankelijk van de kijkpositie. Als onderdeel van het concert zal de kunstenaar enkele van haar werken tentoonstellen in de barokke kerk.

Het concert is op zondag 19 februari om 16.30 uur in de barokke kerk in Vreden-Zwillbrock, de toegang is gratis, de organisatoren zijn blij met elke donatie voor de Oekraïne Winterhulp. Na afloop nodigen de kunstenaars bezoekers graag uit voor een versnapering en uitwisseling van ideeën in Hotel-Restaurant Kloppendiek tegenover de kerk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk