Daniel Brooke, één van de deelnemers aan de ABC van vorig jaar. Foto: Dave van der Schuur
Daniel Brooke, één van de deelnemers aan de ABC van vorig jaar. Foto: Dave van der Schuur Photographer: Dave vd Schuur

Achterhoekse Band Competitie 2023

Muziek

ULFT - In 2023 wordt de elfde editie van de Achterhoekse Band Competitie (ABC) gehouden. Dit gebeurt op zaterdag 25 maart. Dit gezamenlijke initiatief van DRU Poppodium en Huntenpop heeft als doelstelling om talentvolle bands een kans te geven zichzelf in de kijker te spelen.

Genoemde partijen willen talentvolle Gelderse muzikanten/bands, met een duidelijk aantoonbare link met de Achterhoek, oproepen zich in te schrijven. Evenals de vorige editie bestaat de Achterhoekse Band Competitie ABC ook dit keer uit één avond waarop de geselecteerde acts strijden om het felbegeerde prijzenpakket. Het prijzenpakket omvat een podiumplek op Huntenpop, studiotijd bij Silvox Studio en een fotoshoot met een professionele popfotograaf. 

De voorwaarden om in te schrijven zijn als volgt: De band moet een optreden kunnen verzorgen van minimaal 25 minuten (eigen werk). enige podiumervaring hebben en demomateriaal kunnen overleggen voor 1 maart 2023. Dit laatste het liefst digitaal middels een link. En uiteraard moet de band beschikbaar zijn op zaterdag 25 maart. (en uiteraard met Huntenpop op zaterdag 12 augustus 2023).

Aanmelden voor de ABC kan tot 1 maart 2023 Stuur een korte biografie, contactgegevens en een link naar online demo-materiaal via het formulier op de website. (www.dru-industriepark.nl ) 

Na afloop van de inzendingstermijn gaat een jury op kwaliteit en genre selecteren, waarna bepaald wordt welke bands een uitnodiging krijgen voor de Achterhoekse Band Competitie 2023 op het DRU Poppodium.


www.dru-industriepark.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant