Het duo Verheijen en Van Loon. Foto: Wytske van Loon
Het duo Verheijen en Van Loon. Foto: Wytske van Loon

Concert Schubert’s Winterreise

Muziek

Concert Schubert’s Winterreise in Doopsgezinde Kerkje

WINTERSWIJK - Liedduo Verheijen van Loon geeft donderdag 3 november een concert van Schubert’s Winterreise in de Doopsgezinde Kerk in Winterswijk. Het concert begint om 20.00 en duurt tot 21.30 uur.  

Bram en Joris vormen samen duo Verheijen van Loon. Zij ontmoetten elkaar tijdens hun opleiding in het jaar 2000. Bram studeerde Engels, muziekwetenschappen in Nijmegen en oude vocale muziek aan het conservatorium in Tilburg. Joris studeerde in Nijmegen muziektherapie en piano en liedbegeleiding aan de conservatoria van Zwolle en Maastricht. Voor allebei is het gezongen verhaal een passie. Hun eerste gezamenlijke project is dan ook Schuberts’ Winterreise. Daarin komt Bram’s Gregoriaans geschoolde tenorstem samen met de fortepiano zoals die ook in Schuberts tijd geklonken heeft.  

Zij lieten en laten zich coachen door Steven Faber, Kristian Bezuidenhout en Rebecca Stewart. Al vanaf 2019 voeren zij deze liedcyclus samen uit, in 2021 met een eerste tournee door Nederland. Joris speelt op een fortepiano voor hem gebouwd door firma Maene naar een kopie van een instrument van Johann Fritz (1811) uit Wenen.
Kaarten voor het concert kosten 17 euro, studenten betalen 12 euro. Tickets zijn te bestellen via www.verheijenvanloon.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk