Benjamin de Groot is een 21-jarige singer-songwriter uit Doetinchem. Foto: PR
Benjamin de Groot is een 21-jarige singer-songwriter uit Doetinchem. Foto: PR

Amphion Open 2022 beleeft finale op 17 september

Muziek

Winterswijkse duo Merel & James op het podium in Doetinchem

DOETINCHEM - Singer-songwriters, een klassiek pianiste, een band en een dansact strijden op zaterdag 17 september in de finale van Amphion Open, dé talentenjacht van Doetinchem en omgeving. De finalisten bleven over uit drie voorrondes. Zij maken deze avond in de Rabobank Zaal van het theater kans op de persprijs, de vakjuryprijs en/of de publieksprijs.

De ‘line-up’ van talenten is uiteenlopend maar een ding hebben ze gemeen: ze willen het allemaal gaan maken in de professionele muziek- en theaterwereld. Amphion geeft hen de kans om goed van start te gaan.
Het vakjuryteam bestaat uit Lien Cornelissen (singer-songwriter), Erik Ramaker Talentmakelaar Pop Achterhoek (DRU poppodium) en Maurits Boegman (producer en toetsenist). De persjury bestaat uit journalisten van Omroep Gelderland, Achterhoek Nieuws en De Gelderlander.

Finale-acts
De zeven finale-acts zijn Benjamin de Groot, Elles, Keira, Miranda Rooks, Merel & James, Chris Hero Jack en Demoteam Madness.
Benjamin de Groot is een 21-jarige singer-songwriter uit Doetinchem. Hij begeleidt zichzelf met een akoestische gitaar en haalt de inspiratie voor zijn nummers uit zijn emoties en ervaringen. Voor zijn optreden bij Amphion Open 2022 schreef én speelt hij drie eigen nummers.
Elles komt uit Winterswijk en is eveneens singer-songwriter. Normaal gesproken zingt ze vooral covers, maar dit keer betreedt ze het podium met zelfgeschreven nummers. Tijdens haar optreden bij Amphion Open zal ze zichzelf begeleiden op piano en zowel Nederlands- als Engelstalige nummers laten horen, met een persoonlijk randje. Zo geeft Elles je graag een kijkje in haar gedachten en neemt ze je mee in haar verhaal.

Piano
De 13-jarige Keira (Steentjes) uit Doetinchem speelt piano vanaf dat zij 4 jaar is. Zij heeft nu voor het derde jaar les aan de Jong talent klas van het conservatorium in Arnhem. In 2021 won ze een aanmoedigingsprijs van het Prinses Christinaconcours Oost. Zij heeft een brede muzieksmaak, maar haar spel komt het best tot zijn recht in de klassieke muziek.
De Eibergse Miranda Rooks is een singer-songwriter die zich muzikaal graag laat beïnvloeden door folk- en indie-muziek. In haar teksten zoomt ze uit op gebeurtenissen, gedachtes en hoor je non-stop haar eigen zelfreflectie spreken. Dat uit zich in intieme akoestische liedjes die gaan over gedachtes en herinneringen. Haar muziek is rauw en puur.
Uit Winterswijk komt het singer-songwritersduo Merel & James. Zij delen een enorme passie voor muziek en spelen sinds kort samen. Zij zingen hun liedjes onder begeleiding van gitaar en hopen de luisteraars meer te kunnen nemen in hun muzikale reis en hen met hun muziek te raken.
Chris Hero Jack uit Tolkamer speelt samen met zijn band een mix van alternatieve rock, pop, blues en soul. In één zin zou hij zijn muziek beschrijven als; bluesy rock&roll met een moderne twist en af en toe een John Mayer-achtig nummer. Muziek om naar te luisteren als je er even doorheen zit, als je wil headbangen of voor tijdens een roadtrip. Wat het ook is, een mooie ervaring voor het publiek staat altijd op de eerste plaats.

Dansen
De laatste finalist is Demoteam Madness. Deze Doetinchemse dansgroep onder leiding van dansdocent Sharona Bulten is klaar om een knallend optreden neer te zetten. Deze hechte groep van zeven meiden danst al jaren samen. Demoteam Madness is klaar voor gekte.
De finale van Amphion Open 2022 begint om 20 uur. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. De entreeprijs bedraagt 17,50 euro p.p. inclusief een consumptie. Kaarten voor dit grootse evenement zijn te boeken via de website.


www.amphion.nl

Elles, een singer-songwriter uit Winterswijk brengt normaal gesproken covers, maar in Amphion zingt zij enkele eigen nummers. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk